BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.487,47
HABER /  POLİTİKA

Gurbetçiler Almanya'da Yıldırım'ı böyle bekliyor

Başbakan Binali Yıldırım’ın Almanya’nın Oberhausen kentinde yapacağı konuşmaya Türkler yoğun ilgili gösterdi.

Abone ol

Almanya ve Avrupa’nın farklı kentlerinden gelen Türk vatandaşları, Başbakan Yıldırım’ın konuşma yapacağı “Memleket Sevdalıları Evet Diyor” isimli etkinliğe katılmak için sabahın erken saatlerinden itibaren Oberhausen Arena önünde toplandı.

AK Parti Avrupa Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte yer almak için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve üzerinde “Evet diyoruz” yazan dövizler taşıdı.

Ayrıca salon önünde sık sık “Recep Tayyip Erdoğan”, ”Evet” ve “Sonuna kadar evet” sloganları atıldı.

BUGÜNÜ İPLE ÇEKİYORUZ

Etkinliğe Almanya’nın Bremen kentinden gelen Yakup Yeter, “Buraya başbakanımız için geldik. 1 haftadır bugünü iple çekiyoruz, gece uykularımıza giriyor. Daha güçlü bir Türkiye için, daha güzel bir Türkiye için sonuna kadar 'evet' demek için buradayız.” dedi.

Hollanda’dan gelen Züleyha Sevilir ise Başbakan Yıldırım’ın Almanya’ya gelmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Evet demek için buradayız” şeklinde konuştu.

Almanya’nın Essen kentinden gelen Nejla Aldemir ise “Başbakanımıza destek için geldik. Çok mutluyuz. Ben AK Partiliyim bunu da gururla söylüyorum. Türkiye’nin geleceği için 'evet' demek için buradayız. Çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Münih Güvenlik Konferansı’na katılan ve ikili görüşmeler yapan Başbakan Yıldırım, "Oberhausen Arena"da konuşma yaptıktan sonra yeniden Münih’e dönerek konferansa iştirak edecek.