BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.309,35
HABER /  GÜNCEL

Günün tüyleri diken diken eden fotoğrafı

Günün en çarpıcı fotoğrafı bu oldu. 3 yaşındaki oğlu öldü... Onun cesedini çuvala koydu devletin kapısına götürdü.

Abone ol

VAN'ın Gürpınar İlçesi'ne bağlı Yalınca Köyü'nün Çeli Mezrası yürek burkan fotoğrafın çekildiği yer... Kar dize kadar geliyor. Bir baba... Sırtında bir çuval, elinde bir sopa... Omuzları düşmüş bir şekilde ağır ağır yürüyor...

Sırtında taşıdığı çuvalda 3 yaşındaki Muharrem'i var... Hastaneye götüremediği için ölen oğlunu, otopsi yapılsın diye devlet kapısına taşıyor.


Olay 4 gün önce Gürpınar İlçesi'ne 80 kilometre uzaklıkta bulunan Yalınca Köyü Çeli Mezrası'nda meydana geldi. Köye 16 kilometre uzaklıkta bulunan mezrada yaşayan 7 kişilik Taş ailesinin 3 yaşındaki çocukları Muharrem Taş, akşama doğru yüksek ateş ve öksürük şikayetleriyle aniden rahatsızlandı.

YARDIM İSTEDİLER KİMSE GELMEDİ

Aile, mezra yolunun kardan kapalı olması nedeniyle çocuklarını hastaneye götüremeyince, ilgilileri telefonla arayarak yardım istedi. Aile, görevliler gelir umuduyla beklerken, minik Muharrem, gece saat 02.00 sıralarında hayatını kaybetti.

ÇUVALDA 3 YAŞINDAKİ MUHARREM'İN CESEDİ VAR

çuvalda bebek van.jpg

Yollar kapalı olduğu için Muharrem'in cenazesini otopsiye götürmek aileye düştü. Bir çuvala konan küçük Muharrem'in cenazesi 4 saatlik uzun bir yürüyüşün ardından Yalınca Köyü'ne götürüldü. 

44569_22158_05022014135731_3.jpgBurada bir araca konulan cenaze, Yüzüncü Yıl üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde otopsisi yapıldıktan sonra Van'daki Şabaniye Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İHMAL SONUCU ÖLDÜ İDDİASI

Cenazenin mezradan alınması ve çuval içinde sırtta taşınmasını amca Abdurahman Taş cep telefonuyla fotoğrafladı.

Bu zorlu yolculuğu görüntüleyen Taş, 3 yaşındaki yeğenini ihmal sonucu kaybettiklerini belirterek şunları söyledi:

"Yeğenim rahatsızlanınca ağabeyim yardım için yetkilileri arayarak yardım istemiş. Fakat hiç kimse ilgilenmedi. Yeğenimin ölüm haberini gece yarısı aldık. Köye kadar arabayla daha sonraki yolu da yürüyerek mezraya ulaştık.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Ölen yeğenimi çuvala bırakıp ailesiyle birlikte tekrar karlı yolardan geçerek önce köye, ardından da bir araçla Van'a geldik. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Çünkü bu ölümde herkesin suçu var.

Eğer zamanında müdahale etselerdi belki yeğenim ölmeyecekti. Eğer yine bize yardım eden olsaydı hastaneye götürselerdi, orada ölseydi Allah'ın takdiri yapacak birşey yok diyecektik. Ama burada büyük bir ihmal var.

Biz sorumlu olan herkesten şikayetçiyiz. Yeğenimin cenazesini bile biz o yollardan yürüyerek akrabalarla birlikte getirdik. Sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz."