BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,75
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/>“Çekilme süreci tıkar”<br/>Barış ve Demokrasi Partisi Eş Başkanı Gülten Kışanak, KC...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

“Çekilme süreci tıkar”
Barış ve Demokrasi Partisi Eş Başkanı Gülten Kışanak, KCK’nın geri çekilmeyi durdurduğunu açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kışanak, açıklamanın süreçte tıkanıklığa yol açabileceğini savundu.

“Talimat verdim”
YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, ODTÜ’de başörtülü öğrencilere sözlü saldırı olayına ilişkin Denetleme Kuruluna konunun soruşturulması talimatını verdiğini söyledi.

40 bin öğretmen atandı
İlkokul ve anaokulu öğrencileri için ders çili çalarken, 40 bin öğretmenin ataması yapıldı. Bilgisayardan yapılan kura çekimlerinde sevinç ile hüzün bir aradaydı. Atanan öğretmenler sevinç gözyaşları dökerek ailelerine sarıldı. İstanbul’da bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın telekonferans sistemiyle katıldığı konferans salonundaki öğretmenlere başarılar diledi.


“Kimyasal silahları teslim ederse operasyon gerçekleşmeyebilir”
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye rejiminin bir hafta içerisinde elindeki kimyasal silahları teslim etmesi durumunda, Suriye’ye karşı bir askeri operasyon gerçekleşmeyebileceğini belirtti.
Harekete geçmemenin, harekete geçmekten daha riskli olduğunu savunan Kerry, Suriye’de kimyasal silahların kimin kontrolünde olduğunu bildiklerini ifade etti. Beşar Esed, kardeşi Mahir Esed ve Suriye ordusundan bir generalin, kimyasal silahları kontrol ettiğini belirten Kerry, Suriye rejiminin kimyasal silah kullanım emrini verdiğini bildiklerini sorumluluğun kime ait olduğu konusunda şüphelerinin olmadığını kaydetti.

İtfaiye yangını söndüremeyince…
Antalya’nın Elmalı ilçesinde alev alev yanan ev, söndürülemeyince iş makineleriyle yıkıldı. Erol Özçaban’a ait evde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiye erleri, polis ekipleri ve vatandaşlar alevleri söndürmek için seferber oldu. Vatandaşlar evin bitişiğindeki ahırdan hayvanları çıkarırken, itfaiye ekiplerinin yangını söndürme çabası sonuç vermedi. Çapa ve kazmalarla evin duvarını delmeye çalışan ekipler, alevleri kontrol altına alamayınca ahşap ev iş makinesiyle yıkıldı ve yangın söndürüldü.


Beykoz’da orman yangını
Beykoz’da ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangını söndürmek için yoğun çaba sarf etti. Çabalar sonuç vermeyince bölgeye helikopter desteği de istendi. Ekipler, yerleşim alanlarını da tehdit eden alevleri kontrol altına almak için seferber oldu.
(İHA)