BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.431,91
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/><br/>"Saldırılara misliyle karşılık verilmektedir"<br/>Ankara - Genelkurmay ...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.



"Saldırılara misliyle karşılık verilmektedir"
Ankara - Genelkurmay Başkanlığı, sınır güvenliğini sağlamak maksadıyla, sınır ötesinden gelebilecek tehditlere karşı gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, Suriye tarafından Türk topraklarına yönelen ve zaman zaman can ve mal kaybına sebep olan atışlara, angajman kurallarına uygun olarak misliyle karşılık verildiğini bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri, kanunların ve hükümet direktiflerinin kendisine vermiş olduğu yetki çerçevesinde, sınır güvenliğini sağlamak maksadıyla, sınır ötesinden gelebilecek tehditlere karşı gerekli tedbirlerin alındığı ifade edildi.

Loğoğlu, TSK’nın açıklamasını eleştirdi
Ankara - CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ‘Suriye’den gelen saldırılara misliyle karşılık veriliyor’ yönündeki açıklamalarını eleştirdi.

Gezi Parkı için flaş karar

İstanbul - Bölge İdare Mahkemesi, Taksim Gezi Parkı’na Topçu Kışlası yapılmasına ilişkin verilen ‘yürütmeyi durdurma’ kararını oybirliğiyle kaldırdı.
Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği, Kültür Bakanlığı’na açtığı davada Gezi Parkı’nın bulunduğu alana Topçu Kışlası yapımını öngören Koruma Yüksek Kurulu kararının iptalini ve yürütmenin durdurulmasını istemişti. Dernek, ağaçların kesim çalışmasının başladığı gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı talep etmiş ve İstanbul 6. İdare Mahkemesi de kararı vermişti.

Bakanlar Kurulu toplandı

Ankara - Bakanlar Kurulu, Başbakan Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda PYD’nin Suriye sınırındaki Rasulayn kasabasını ele geçirmesiyle birlikte yaşanması muhtemel senaryoların masaya yatırılması bekleniyor.


“Hizbullah” terör örgütü listesine alındı
Brüksel -Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Hizbullah’ın askeri kanadının terör örgütleri listesine alınmasını onayladı.
Brüksel’de toplanan AB dışişleri bakanları, Hizbullah hareketinin askeri kanadının Birliğin terör örgütleri listesine dahil edilmesine karar verdi.


"CAS, F.Bahçe ve Beşiktaş’ı suçlu bulacak"
İstanbul - Ünlü futbol yorumcusu ve eski hakem Ahmet Çakar, katıldığı Beyaz Futbol programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. CAS’ın vereceği karar hakkında konuşan Çakar, "İddia ediyorum. CAS, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı suçlu bulacak" dedi.

Sürücü araçtan böyle fırladı
ABD’de, aracının kontrolünü kaybederek telefon direğine çarpan sürücü, camdan fırladı. Hızla yere çakılan sürücü feci şekilde yaralanırken, kaza saniye saniye görüntülendi.











Polisten 25 kişiye “siber” gözaltı
Sakarya - Sakarya merkezli 5 ilde kredi kartı dolandırıcılığı yapan bir şebekeye yönelik yapılan operasyonda 25 kişi gözaltına alındı. Üniversite öğrencisi olan bir zanlının takibi sonucu çökertilen şebekenin, özellikle yabancı bankaların kredi kartlarını hedef aldığı ve internet üzerinden 150 bin TL haksız kazanç elde ettiği tespit edildi.

Talipoğlu, "o... twett" nedeniyle emniyette
İstanbul – Gezi Parkı olayları sırasında attığı bir tweet nedeniyle hakkında soruşturma açılan ünlü gazeteci Tayfun Talipoğlu, ifade vermek için emniyete geldi ve basın mensuplarına açıklama yaptı.