BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,02
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Gezi Parkı açıldı<br/>İstanbul - Taksim Gezi Parkı’nda basın açıklaması yapan ...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Gezi Parkı açıldı
İstanbul - Taksim Gezi Parkı’nda basın açıklaması yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, parkın açıldığını duyurdu. Parktaki çalışmaların eksiksiz bir şekilde tamamlandığını söyleyen Mutlu, İstanbulluların parkı 24 saat gezip dolaşabileceğini ifade etti. Mutlu, parkta gösteri yapmak isteyenlerin kendilerine müracaat etmeleri durumunda gereğinin yapılacağını söyledi.

Çiçek’in yeni Anayasa mesaisi başlıyor
Ankara - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yarın yeni anayasayla ilgili siyasi partilerin genel başkanlarını ziyaret edeceğini hatırlatarak, yeni bir anayasanın artık meslek örgütlerinin değil toplumsal talep, bir mecburiyet haline geldiğini söyledi. Türkiye’nin bulunduğu noktadan daha iyi bir noktaya gitmesi için huzur ve istikrarın önemli olduğunu vurgulayan Çiçek, parlamentoların çözümün kaynağı olması gerektiğini ifade etti.

Dünyanın en pahalı yatı sahibi bekliyor
Berlin - Dünyanın en büyük yatı olan 179 metre uzunluğundaki “Azzam” 3 yıllık yapım çalışmasının ardından tamamlandı. Yüksek hızda sığ sularda bile hareket edebilen yat, ince dış tasarımıyla görenleri adeta büyülüyor. Suya indirilen 400 milyon pound değerindeki yatın kimin satın alacağı şimdiden merak konusu oldu.

Ordunun saldırısı kamerada
Kahire - Mısır’da, ordu Rabiatu’l-Adeviyye Meydanı’ndaki göstericilere böyle ateş açtı. Can pazarının yaşandığı bölgede göstericiler mermi kovanlarını gösterirken, askerler protestocuları dağıtmak için zaman zaman biber gazı da kullandı.

Gezi eylemcilerine nefes kesen operasyon
İzmir - İzmir’de, Gezi Parkı eylemleri sırasında kamu binaları, araç ve işyerlerine zarar verdikleri ayrıca terör örgütü üyesi oldukları iddia edilen 1’i bayan 16 kişi yakalandı. Operasyon anı kameraya yansırken görüntülerde eylemcilerin saldırılarına da yer verildi.

Camiyi sahra hastanesine çevirdiler
Kahire - Mısır’ın başkenti Kahire’de ordunun açtığı ateş sonucu yaralanan devrik cumhurbaşkanı Mursi taraftarları Adeviye Camisi’nin içinde kurulan sahra hastanesinde tedavi ediliyor. En az 50 kişinin hayatını kaybettiği olaylarda yaralananlar camiye kurulan hastaneye getiriliyor.

Genç sanatçı sahnede böyle vuruldu
Brezilya’da, genç bir şarkıcı sahnede şarkı söylediği sırada açılan ateş sonucu vurularak hayatını kaybetti.
Hastaneye kaldırılan şarkıcı yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, olay kameraya yansıdı.

(İHA)