BIST 9.699
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.432,89
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>"Suriye çalışma grubu etkinleştirilmeli"<br/>CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçda...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


"Suriye çalışma grubu etkinleştirilmeli"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sosyalist Enternasyonel Konsey toplantısına konuştu. Toplantıda küresel ve bölgesel sorunların ele alınacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, Cenevre 2 konferansının Suriye’deki savaşı bitirmeye yönelik önemli bir fırsat olduğunu belirterek, Suriye çalışma grubu etkinleştirilmesi gerektiğini kaydetti.


Usta gazeteciye veda
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta gazeteci Savaş Ay için yıllardır çalıştığı Sabah Gazetesi önünde tören düzenlendi. Usta gazetecinin oğlu Ulaş Can Ay, törene boynuna astığı babasının fotoğraf makinesiyle katıldı.


Bilanço artıyor
Tayfunun vurduğu Filipinler’de bilanço her geçen saat artıyor. Çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ülkede, 4 milyon kişi, gıda, barınak ve temiz su yardımı bekliyor.


Karadenizli bir buluşa daha imzasını attı
Samsun’da, kasksız motosiklet kullanımının önüne geçecek bir buluşa imza atıldı. Sürücü, akıllı kaskı kafasına takmadan motosiklet çalışmıyor. Çalışır haldeki motosiklet ise akıllı kask çıkartıldığında duruyor.


Emirhan yardım bekliyor
Çanakkale’de yaşayan Şaban ve Filiz Sarıkaya çifti, 8 yıl süren tedavi sürecinin ardından bebek sahibi olmanın sevincini yaşadı. Adını Emirhan koydukları bebeklerinin çok nadir görülen Goldenhar sendromuyla doğduğunu öğrenen Sarıkaya çifti, adeta yıkıldı. Bir gözü ve bir kulağı olmayan 10 aylık Emirhan bebeğin, elmacık kemiği ve boyun kasları da gelişmedi. Çaresiz aile bebeklerinin 1 yaşına girmeden ameliyat olması gerektiğini belirterek, yardımseverlere seslendi.
(İHA)