BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,30
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/><br/>Turcer Kılınç adliyede<br/>Ergenekon Davası’nda hakkında yakalama kararı ...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.



Turcer Kılınç adliyede
Ergenekon Davası’nda hakkında yakalama kararı çıkartılan eski MGK Genel Sekreteri emekli orgeneral Tuncer Kılınç, teslim oldu.
Ergenekon davasında mahkeme heyeti 13 sanık hakkında yakalama kararı vermişti. O sanıklar arasında bulunan eski MGK Genel Sekreteri emekli orgeneral Tuncer Kılınç, adliyeye gelerek teslim oldu. Kılınç, 13 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Türk pilotlarla ilgili flaş gelişme
Lübnan’da Türk pilotlarının kaçırılması olayıyla bağlantısı olduğu belirlenen 1 kişi gözaltına alındı.
Şüpheliyi cep telefonu görüşmelerinin ele verdiği öğrenilirken, Türk pilotların durumunun iyi olduğu ifade edildi.
Pilot Murat Akpınar ve Murat Ağca, Beyrut’ta konaklayacakları otele gittikleri sırada silahlı saldırganlar tarafından kaçırılmış ve saldırıyı İmam Rıza’nın Ziyaretçileri adlı bir grup üstlenmişti. Olay sonrası açıklama yapan grup, Suriye’de muhaliflerin elinde bulunan 9 rehinenin bırakılmasını istediklerini belirtmişti.

Haydar Baş’ın yeğeninin feci ölümü
Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş’ın yeğeni Önder Pervanoğlu, Fethiye’de denizde sürat teknesinin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Bir gezi teknesinde çalışan 27 yaşındaki Pervanoğlu, mola verilen Kızılada’da denize girdi. Bir süre sonra açılan genç adam, sürat teknesinin çarpması sonucu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Pervanoğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.


"Villada kalıyor diyenler 1 ay orada yaşasın"
Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan İmralı’ya gitti. Cumali Karsu’nun akrabası Hanefi Karsu ile birlikte İmralı adasına gitmek için Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı önüne gelen kardeş Öcalan buradaki kontrollerinin ardından adaya hareket etti.


Meclis’te yemin töreninde olay
KKTC’de yemin etmek için kürsüye çıkan Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Doğuş Derya’nın “erkek egemen bir and “ diyerek andı değiştirmesi Meclis’i karıştırdı. Törene katılan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile eski parlamenterlerin yanı sıra vatandaşlar da Derya’ya tepki gösterdi. Meclis Başkanlık Divanı adına oturum başkanlığını yürüten Ergün Serdaroğlu, Derya’nın yemini bitirmesine izin vermezken Meclis oturumuna 5 dakika ara verildi. Aradan sonra Doğuş Derya tekrar kürsüye gelerek andı okudu.


İnanılmaz kaza
Japonya’da insanın kanını donduran bir kaza yaşandı. Dikkatsiz scooter sürücüsü yolun karşısına geçmeye çalışırken, hızla gelen bir araçla çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle takla atıp metrelerce sürüklenen genç ağır şekilde yaralandı. Olayın ardından çevredekiler sürücünün yardımına koştu. Tedavi altına alınan gencin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ifade edildi.
(İHA)