BIST 9.722
DOLAR 32,59
EURO 35,00
ALTIN 2.425,26
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Kılıçdaroğlu, Gezi eylemcilerini eleştirdi<br/><br/>İzmir - İzmir’de gündeme d...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Kılıçdaroğlu, Gezi eylemcilerini eleştirdi

İzmir - İzmir’de gündeme dair açıklamalarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı eylemcilerini de hükümeti de eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Demokratik eylemler, çevreye zarar vermeyen eylemlerdir. Demokratik eylemler, polisin elinde çivili sopayla halkın üzerine yürümeyen eylemlerdir” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın olayların ehemmiyetine varamadığını savunan Kılıçdaroğlu, “Demokrasilerde halkla inatlaşma olmaz. Eğer bir yönetim, halkla inatlaşma içine girerse meşruiyet sorununa gidilir” dedi.

Bozulan sileceklere ilginç çözüm

Moskova - Rusya’da sağanak yağışta arızalanan silecekler için ilginç bir çözüm bulundu. Araçtaki yolcu, silecekleri iple sağa sola oynatarak camda biriken suyu temizledi.



Hububat alım fiyatları açıklandı

Ankara - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, hububat alım fiyatlarını açıkladı. Ekmeklik buğday için ton başına 720 lira ödeneceğini söyleyen Eker, çiftçiye verilecek desteğin ise 123 lira olacağını kaydetti.



Kurbanlı şarap ihracatı

Tekirdağ - Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine bağlı 2 bin 500 nüfuslu Mürefte beldesinden, dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’e ilk şarap ihracatı gerçekleştirdi. Gönderilen ilk parti mal için ise, dualar eşliğinde kurban kesildi. Şarap ihracatı dolayısıyla kurban kesilmesi, şaşkınlığa sebep oldu.



Mardin’de köpek dehşeti

Mardin - Mardin’in Derik ilçesinde sokak köpekleri dehşet saçtı. Köpeklerin saldırdığı 9’u çocuk toplam 21 kişi, hastanelik oldu. Saldırgan köpeklerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

(İHA)