BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.428,84
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (1)

Günün önemli gelişmelerini sizler için derledik.<br/><br/>Başbakan Erdoğan: "Medeniyetler buluşması adına çok önemli bir zemin"<br/>Başbak...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizler için derledik.

Başbakan Erdoğan: "Medeniyetler buluşması adına çok önemli bir zemin"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen İstanbul-Kore Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013’ün açılış törenine katıldı. Güney Kore Başbakanı Jung Hong-won’nun da katıldığı törende Başbakan Erdoğan, vatandaşları Türkçe ve Korece selamladı. Kore Savaşı sonrasında iki ülke arasında gelişen dostluğa vurgu yapan Erdoğan, Suriye ve Mısır’da yaşanan olaylara değindi. Barışa her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu anlatan Erdoğan, böyle bir dönemde medeniyetler buluşmasının önemli olduğunu söyledi.

Mursi, Mısır Konsolosluğu’nda
Mısır’da gerçekleşen darbe, saat 21.00 sıralarında Etiler Bebek’te deniz kenarında bulunan Mısır Konsolosluğu’nda protesto edildi. Denizden teknelerle gelen eylemciler, ellerindeki Türk bayrakları ve Mısır bayrakları ile darbeyi protesto ettiler. Teknelerle konsolosluğa kadar yaklaşan eylemciler, lazerle ‘Rabia’ işareti yaptılar. Denizden yapılan eylem sırasında polis de konsolosluk çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Bazı vatandaşlar da eylemi sahil kenarından izledi. Teknelerden yapılan eylem sırasında gökyüzüne işaret fişeği de atıldı. Yaklaşık yarım saat süren eylemin ardından tekneler konsolosluk çevresinden ayrıldı.

Ankara’da olaylı gece
Ankara’da Gezi Parkı olaylarını bahane eden 25 - 30 kişilik bir grup, akşam saatlerinde Kenndy Caddesi’nde toplandı. Polis, gruba yolu trafiğe kapatmamaları yönünde uyarılarda bulundu. Uyarılara aldırış etmeyen yüzleri maskeli eylemciler, çöp konteynerlerini ateşe verdi. Çevik kuvvet ekipleri ve TOMA’lar müdahale için harekete geçti. Ekiplerin geldiğini gören eylemciler ara sokaklara kaçtı. Eylemcilerin yaktığı ateş, TOMA tarafından söndürülerek yol temizlendi.
Mısır’da gerçekleştirilen darbe, Bebek’te bulunan Mısır Konsolosluğu’nda protesto edildi. Denizden teknelerle gelen eylemciler, ellerindeki Türk bayrakları ve Mısır bayrakları ile darbeye tepki gösterdi. Teknelerle konsolosluğa kadar yaklaşan eylemciler, lazerle ‘Rabia’ işareti yaptı. Mursi ve Esma Biltacı’nın fotoğraflarını konsolosluk duvarına yansıtan eylemciler, ayrıca gökyüzüne işaret fişeği de fırlattı.

Kılıçdaroğlu ve Baykal nikah şahitliği yaptı
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ile Müge Muhafız’ın Kuşadası’nda düzenlenen törenle dünya evine girdi. CHP’den bir çok ismin bulunduğu partiye yaklaşık 200 seçkin davetli katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın şahitlik ettiği nikahı, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu kıydı.

Balıkçılardan "vira bismillah"
2013-2014 balık sezonunun başlamasıyla İstanbullu onlarca balıkçı, boğazın mavi sularına ağlarını bıraktı. Sarıyer Kireçburnu Limanı’nda düzenlenen törenle balıkçılar yeni sezona ‘Vira Bismillah’ diyerek başladı. Renkli görüntülere sahne olan ilk günde, onlarca balıkçının büyük ümitlerde boğaza saldığı ağlara Tornik, Palamut ve kilolarca İstavrit takıldı. Balıkçıların zorlu ve keyifli yolculuğu ise adeta nefes kesti. Büyük bir ahenk içinde çalışan onlarca balıkçı ilk günkü bereketinin tadını çıkarttı.
(İHA)