BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.439,01
HABER /  GÜNCEL

Günün bomba FETÖ gözaltıları! İmam, subay ve bankacılar var

ANKARA'da bir bankanın çalışanlarına Adana, Kayseri, Hatay ve Zonguldak illerinden de TSK'daki kripto FETÖ'cülere yönelik operasyonlarda çok sayıda gözaltı var.

Abone ol

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında bir bankada 14 kişi gözaltına alındı.  Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında örgütün haberleşme uygulaması ByLock kullanıcısı oldukları tespit edilen ve bankanın aktif çalışanı olan şüphelilerin gözaltı kararı kapsamında yakalandıkları duyuruldu.

FETÖ'nün kripto yapılanmasına da bugün düzenlenen operasyonlarla darbe vuruldu. Hatay, Kayseri, Zonguldak ve Adana'da önemli operasyonlar vardı. İşte yapılan gözaltılar:

Hatay'da TSK'da mahrem imam operasyonu



İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün "mahrem yapılanması" içerisinde yer alan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine sızmış örgüt mensuplarının tespit edilebilmesi için aralarında 5 astsubay, 3 uzman çavuş ve bir de emekli şoför olmak üzere 9 örgüt mensubunun yakalanması için çalışma başlattı. Bu kapsamda, şahısların adreslerine düzenlenen eş zamanlı operasyonda, şahıslardan 8'i gözaltına alındı. Şüpheliler İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Kayseri'de mahrem imam gözaltısı
Cumhuriyet Başsavcılığınca örgütün "askeri mahrem yapılanması"na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 6 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Kayseri Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi. Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 10 zanlıdan 5'i, 25 Eylül'de gözaltına alınmış, daha sonra gözaltı sayısı 6'ya yükselmişti. Adreslerinde bulunamayan 4 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Zonguldak'ta kripto FETÖ'cüler yakalandı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) "kripto" yapılanmasına yönelik Zonguldak merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda 5'i muvazzaf 10 asker gözaltına alındı. Emniyetteki sorguları tamamlanan asker ve subaylar adliyeye sevk edildi.

Adana'da kadın mahrem imam baba evinde yakalandı
Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'a yönelik incelemeler kapsamında kentteki kadın hakim ve savcılardan sorumlu mahrem imamın kimliğini belirledi. Polis ekipleri, zanlı Elif G'nin (34) Çanakkale'de babasına ait köy evinde kaldığını tespit etti. Adrese operasyon düzenleyen polis, zanlıyı gözaltına alarak Adana'ya getirdi.

Zanlı Elif G'nin kocası Selim G'nin ise yaklaşık 2 yıl önce FETÖ'nün Adana mahrem yargı imamı olduğu iddiasıyla Kütahya'da tutuklandığı öğrenildi. Kadın zanlının eşine ait ByLock yüklü 3 telefon hattından birini kullandığı belirlendi. Elif G, emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.