BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

İşte İsrail'in ülkesinde istemediği yazar

İsrail’i eleştiren bir şiir kaleme alan Nobel ödüllü Alman yazar 84 yaşındaki Günter Grass, İsrail hükümeti tarafından ‘istenmeyen adam’ ilan edildi.

Abone ol

Grass, yazdığı ‘Söylenmesi Gereken’ adlı şiirde İsrail’in dünya barışını tehlikeye attığını savunurken, Almanya’nın bu ülkeye nükleer denizaltı satmasını eleştirdi.

Çeşitli gazetelerde yayınlanan ve Batı’nın ikiyüzlü olduğunu belirten Grass, şiirinin son dizelerinde, İran’ın nükleer tesislerinin olduğu kadar, İsrail’in nükleer potansiyelinin de uluslararası bir kurum tarafından sürekli olarak denetlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

İsrail hükümeti, yazar Günter Grass’ı ‘istenmeyen adam ilan’ etti. İsrail İçişleri Bakanı Eli Yişai adına sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, yazarın söylemleriyle İsrail halkına ve devletine karşı nefret ateşini büyütmeye çalıştığı öne sürüldü.

İRAN'A GİTSİN ÖNERİSİ

Bakan Yişai, Alman yazarın 17 yaşındayken Hitler’in muhafız birliği üyesi olduğuna gönderme yaparak “Grass’ın eskiden SS üniforması taşıyarak desteklediği düşünceyi yaymak istediğini" ileri sürdü.

Yişai "Eğer Günter Grass tuhaf ve yalandan eserlerini yaymak istiyorsa bunu İran’dan yapmalı. Orada muhakkak kendisine coşkulu bir dinleyici topluluğu bulacaktır" ifadelerinde bulundu.