BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.435,14
HABER /  POLİTİKA

Güniz Sokak'ın adı mı değişiyor Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süleyman Demirel'in ölümü sonrası Güniz Sokak'taki evine taziye ziyaretine gitti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Güniz Sokak'taki evine yaptığı taziye ziyareti sonrası konuştu.

Erdoğan, Güniz Sokak'ın isminin de değiştirilmesi noktasında üzerlerine düşeni yerine getireceklerini söyledi.

Erdoğan, "Özellikle son 50 yıllık siyasi yaşam içerisinde gerçekten sayın Demirel'in çok farklı bir yeri, çok farklı bir konumu var. Özellikle de nevi şahsına münhasır siyasette edindiği bir yer ile hakikaten akıllarda kalacak bir çok şeyleri, gerek siyaseti takip edenler açısından, gerekse siyasetin kitabını yazanlar açısından unutulmayacak, inanıyorum ki anıları bıraktı" dedi.

Erdoğan, "9. Cumhurbaşkanımızı 91 yıllık bir ömür sonunda ebediyete uğurluyoruz. Özellikle son 50 yıllık siyasi yaşam içerisinde gerçekten sayın Demirel'in çok farklı bir yeri, çok farklı bir konumu var. Özellikle de nevi şahsına münhasır siyasette edindiği bir yer ile hakikaten akıllarda kalacak bir çok şeyleri, gerek siyaseti takip edenler açısından, gerekse siyasetin kitabını yazanlar açısından unutulmayacak, inanıyorum ki anıları bıraktı" açıklamasında bulundu.

Erdoğan, "Bundan sonraki süreçte de Isparta'daki özellikle adına yaptırmış olduğu külliye ile bir çekim merkezi oluşturacağına inanıyorum. Ve yine Güniz Sokak ismi de, varislerinden edindiğim bilgiye göre, adeta kalıcı bir sürece herhalde adını yazdıracak. Bizlerde üzerimize düşen neyse bunları yerine getireceğiz. Çünkü kendi siyasi yaşamları tabi ki bir çok belgelerle, dosyalarla, geleceğe ışık tutacaktır. Dolayısıyla burasının böyle bir müze gibi, kütüphane gibi istifade edileceği bir yer onu kalıcı kılacaktır. Ben bundan dolayı, Şevket beye sağlıklı bir yaşam dilerken, onun kararlılığını, yakınlarının kararlılığını kutluyorum. Kendilerine tekrardan Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.