BIST 9.724
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.431,31
HABER /  GÜNCEL

Güngörende şok PKK iddiası

Güngören'de Türk kamuoyu kandırılıyor mu? Yakalananlar, Güngören'deki saldırı yerine bakın hangi suçtan tutanlandı!

Abone ol Alman Dış İstihbarat Teşkilatı BND, 17 kişinin hayatını kaybettiği Güngören’deki saldırının arkasında PKK’nın olmadığını tahmin ediyor. Almanları destekleyen bir iddia bugün ortaya çıktı! Dün tutuklananlar, bombalama eylemi suçundan değil örgüt üyeliğinden içeri alınmış!

Alman Bild gazetesine konuşan Bundesnachrichtendienst (BND) Başkanı Ernst Uhrlau, eylemin gerçekleşme biçimi ve kullanılan patlayıcının PKK’nın şimdiye kadar kullandıklarına benzemediğini söyledi.

Uhrlau, olayın arkasında radikal dinci ya da Türkiye’deki diğer örgütlerin olabileceğini belirtti. Güngören’de geçen hafta aralıklı iki patlayıcının infilak etmesi sonucu 17 kişi yaşamını yitirmişti.

BND Başkanı Uhrlau, saldırının arkasında El Kaide olabilir mi sorusunu ise şöyle cevapladı: "El Kaide'nin saldırının arkasında bulunduğu olasılığını da göz önünde bulundurmak gerekir. Küresel cihadın bir parçası olarak radikal dinci teröristlerin Türkiye'de de aktif olduklarını biliyoruz. Bunlar Vahabi ideolojisini benimsemiş kişiler."

Mahkeme örgüt üyeliğinden ceza verdi!
Bu arada Taraf gazetesi Güngören'deki patlamalarla ilgili ilginç bir iddiayı gündeme taşıdı. Gazete, Bakan Beşir Atalay'ın  bombacıları açıkladığını hatta bombayı atanın da Hüseyin Türeli olduğunu söyledi; ancak mehkemenin bu kişileri örgüt üyeliğinden tutukladığını yazdı.