BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.425,53
HABER /  DÜNYA

Güney Kıbrıs şekeri alınmış çocuk gibi

AB'nin ağır şartlarını kabul etmek zorunda kalan Güney Kıbrıs, iflasın eşiğinden dönmenin korkusunu yaşıyor.

Abone ol

Alınan zor kararları "Savaşa girdik ve yaralandık" diye açıklayan Rum lider ülkeyi çöküş noktasına getirenlerin de yargı önüne çıkarılacağının da sözünü verdi.

AB'nin ağır yaptırımlarını kabul eden Anastasiadis, Brüksel'den Ada'ya döndükten sonra yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında halkını ikna etmeye çalıştı. Rum lider "bir savaşa girdiklerini ve yaralandıklarını" söyledi.

Anastasiadis şu ifadeleri kullandı:

ÇOK ZOR SAATLERDİ BAZI ANLAR DRAMATİKTİ 

"Çok zor saatlerdi, bazı anlar dramatikti. Kıbrıs ekonomik çöküş öncesinde kendi başına nefes aldı. Seçimlerimiz kolay değildi, ama sıkı pazarlık, sebat ve sorumluluk duygusuyla ülkemizin umutlarını koruduk."

ZAMAN ZAMAN SESİ TİTREDİ 

Zaman zaman sesi titreyen, bazen de kelimeleri karıştıran Rum lider, "İflas ve devletin çökmesi tehlikesi karşısında euro içinde kalabilmek için mücadele ettim. Tek hedefim vatanı kurtarmaktı. Anlaşma olmasaydı ertesi gün ne olacağını düşünmek bile istemiyorum" dedi.

HALKA İTİDAL ÇAĞRISINDA BULUNDU

Konuşmasında itidal çağrısı da yapan Rum lider, "Bizi bugün bu duruma sokanlara karşı olan haklı öfkenizi anlıyorum. Burada söz veriyorum önümüzdeki günlerde kabine sorumluları bulmaları için savcılara talimat verecek" şeklinde konuştu.

Rum liderin konuşması kimilerini tatmin etti, kimilerinin ise kaygılarını gidermedi.

BANKALAR HALA AÇILMADI 

Rumların biri tasfiye, diğeri değer kaybına uğrayan iki büyük bankası Laiki ve Cyprus Bank perşembe günü, diğer küçük bankalar ise bugün açılacaktı. Ancak son anda bu karardan vazgeçildi ve tüm bankaların perşembe gününe kadar kapalı kalacağı açıklandı.