BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.499,09
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Güney Kazakistan Valisi Konya'da

Güney Kazakistan Valisi Aksar Mırzahmetov, bir dizi ziyaret ve toplantıya katılmak üzere Konya'ya geldi.

Abone ol

Vali Mırzahmetov, ilk olarak Kazakistan Ankara Büyükelçisi Baghdad Ambrayev ve Kazakistan'ın Konya Fahri Konsolosu Pankobirlik Başkanı ve Anadolu Birlik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk'la birlikte Vali Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret etti.

Kazakça'nın Türkiye Türkçesine en yakın dillerden birisi olduğunu belirten Vali Aydın Nezih Doğan, "Bu bize kültürlerimizin aslında ne kadar birbirine yakın olduğunun bir göstergesidir.

Geçen geldiğinde büyükelçimiz Konya ile Kazakistan'ın Çimkent kentlerinin kardeş şehir olması konusunda bir görüş belirtmişti. Bu konuda çok hızlı adımlar atılmış ki bugün bu iki şehrin kardeş şehir olması konusunda bir protokol imzalanacak.

Kazakistan'la Hoca Ahmet Yesevi ve Hz. Mevlana'ya kadar dayanan kültür geçmişimiz var. Bu kadar eskiye dayanan ilişkilerimizi kültürel, ekonomik ve sosyal konularda da bu tür ziyaretlerle geliştirmemiz gerçekten olumlu bir gelişme" dedi.

Konya'ya gelmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Güney Kazakistan Valisi Aksar Mırzahmetov ise, "İki ülke arasındaki bu tür ziyaretlerle ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin daha da güçleneceğine inanıyorum.

Kazakistan bağımsızlığını kazandıktan sonra ülkemizi ilk tanıyan ülke Türkiye'ydi. Bu nedenle bizim için Türkiye'nin önemi ve yeri çok ayrıdır. Bugün imzalayacağımız protokol ile sadece iki tarihi kentin değil iki ülkenin de kardeş olduğunu kanıtlamış olacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Doğan, Mırzahmetov'a günün anısına üzerinde Mevlana Türbesi resmi bulunan cam bir tablo hediye etti. Mırzahmetov ise Vali Doğan'a Kazakistan'ın geleneksel kıyafeti olan Çapan hediye ederken, kıyafeti deneyen Vali Doğan, kameralara poz verdi.