BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.307,30
HABER /  GÜNCEL

Güneş gazetesinden şok Zeynep Kılıçdaroğlu iddiası

Ateşehir'deki Buz Rezidans'ta 87 numaralı daire, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu'na mı ait?

Abone ol

Güneş gazetesinin manşete taşıdığı haber ortalığı karıştıracak. "Kasetle geldi rezidansla gidecek" başlığıyla çıkan gazeteye göre, Ataşehir'deki Buz Rezidans'ta 17. kat 87 numaralı daire Kılıçdaroğlu'nun kızı Zeynep Kılıçaroğlu'na ait.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin CHP İstanbul Milletvekili eşine Bağdat Caddesi'nde rezidanstan trilyonluk 3 daire satın almasının tartışmaları sürerken, bir iddia daha gündeme gibi düştü.

1 YIL ÖNCE SATIN ALDI İDDİASI

Manşette rezidansın fotoğrafının yanında tapuda Zeynep Kılıçdaroğlu'na ait olduğunu gösterdiği iddia edilen belge yer alıyor. Yine olay haberde İlgezdi ailesinin rezidansta 12 adet dairesinin olduğu ileri sürülüyor. Kılıçdaroğlu'nun İlgezdi ailesiyle ilgili yolsuzluk iddialarına ilişkin konuşmaması, kızının Buz Rezidans'ta İlgezdi ailesine komşu olmasına bağlanıyor.

buz-rezidans.jpg

Haberin devamında ise "İmar yolsuzluğu üzerinde yükselen Ataşehir'deki BUZ Rezidansın 17. katındaki 87 numaralı daire, tapuda Kemal kızı Zeynep Kılıçdaroğlu üzerine kayıtlı. Zeynep Kılıçdaroğlu daireyi bundan tam bir yıl önce 10 Temmuz 2014 tarihinde satın almış. Ancak BUZ rezidanstaki bu lüks dairesi için ne kadar ödediği bilinmiyor. Aynı rezidansta Kılıçdaroğlu'nun damadı Cenk Nadir'in dairesi, Özel Kalemi Ömer Tuncay Ceylan'ın dairesi ve Alaşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin eşi CHP'li vekil Gamze Akkuş İlgezdi'nin 12 adet dairesi bulunmakta. " ifadelerine yer veriliyor.

GÖZLER KILIÇDAROĞLU'NA ÇEVRİLDİ

Yolsuzluklara karşı söylemiyme siyasette öne çıkan Kılıçdaroğlu'nun, kızının BUZ Rezidans’ta daire sahibi olduğunun idiasıyla ilgili söyleyeceği merak ediliyor.

gunes.20150709103913.jpg

YILMAZ ÖZDİL'DEN OLAY GAMZE İLGEZDİ YAZISI

GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ'NİN REZİDANSTA 3 DAİRESİ VAR

Meclis'teki yemin töreninde sol yumruğunu havaya kaldıran CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin; Kadıköy Bağdat Caddesi'nde Four Winds Residence'dan aynı gün 20 Haziran 2014 tarihinde 3 ayrı lüks daire aldığını ortaya çıkmıştı. CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin eşi olan Gamze Akkuş İlgezdi'nin, 5 milyon dolarlık (13 milyon 331 bin TL) 3 daireyi satın alması tartışma konusu olmuştu.

gamze-ilgezdi.jpg

BATTAL İLGEZDİ'DEN TRİLYONLUK DAİRE AÇIKLAMASI

CHP İstanbul Mlletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin aldığı tepkiler üzerine eşi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 6 gün önce konuyla ilgili açıklama yapmıştı.

"Yıllarca çeşitli kademelerinde yönetici olarak görev yaptığım CHP’nin adayı olarak katıldığım Ataşehir Belediye Başkanlığı’nı kazandıktan sonra sistemli olarak başlatılan, gerçek olmayan bilgilerden oluşan saldırılar şu anda eşim Gamze Akkuş İlgezdi’ye yönelmiştir.

Ataşehir Belediye Başkanı seçildiğim 2009 yılına kadar İstanbul'un çeşitli ilçelerinde 1500'e yakın konut ve bir sanayi sitesi projesine imza atan şirketimizde 2009 yılına kadar yöneticiliğini yaptım.

Başkan seçildiğim tarihte şirketteki sorumluluklarımı aile bireylerime devrederek belediye başkanlığı görevime başladım.

O tarihten bu yana da her yıl düzenli olarak İçişleri Bakanlığı'na mal bildiriminde bulunmaktayım. Ayrıca yüzlerce kez müfettiş denetiminden geçmiş bir belediyenin de başkanıyım.

Sadece benim değil eşimin ve 2 kızımın mal varlıkları da günü gününe içişleri Bakanlığı'na bildirilmiştir.

Özellikle 2015 Genel seçimleri öncesi yapılan önseçimde İstanbul 1.bölgeden Gamze Akkuş İlgezdi’nin birinci sırada çıkmasından rahatsız olanların bu saldırıları “aile mahremiyetimiz, kişilik haklarımız ve siyasi kimliğimiz” üzerinde yoğunlaşmıştır.

Yaklaşık 16 ay önce aldığımız, isteyene banka ve tapu kayıtlarına ilişkin belgelerini de verebileceğim, sahibi olduğumuz konut nedeniyle yapılan saldırılar da beni bu açıklamayı yapmak zorunda bırakmıştır.

Bazı gazetelerde ve köşe yazılarında çarptırılarak yayınlanan söz konusu konutun parası kendi hesabımdan eşimin hesabına aktarılarak ödenmiştir. Toplam maliyeti de 3 milyon 168 bin Türk lirasıdır. Bu bilgiler tapu kayıtlarında da mevcuttur.

Eşime, milletvekili seçilmesinden sonra yapılan ve sistemli olarak devam ettirilen itibarsızlaştırma kampanyası nedeniyle bu açıklamayı yapmam zorunlu hale gelmiştir.

Gerek benim, gerek eşimin verilemeyecek bir hesabı yoktur.

Bu kampanyayı başlatanlar ve gerçek olmayan bilgileri düzenli olarak basına servis edenlere yasalar önünde hesap soracağımı kamuoyuna saygıyla duyururum."