BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.409,07
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Güneş enerjisi pazarına yeni bir oyuncu giriyor

Geçen senenin Eylül ayında İngiltere’de güneş panelleri satmaya başlayan IKEA, şimdi operasyonlarını genişletme kararı aldı.

Abone ol

İngiltere denilince aklımıza ilk gelen şey güneşli güzel havaları değil. Ama tabii IKEA denilince akımıza ilk gelen şey de Apple ile dalga geçen reklamları da değildi ama bu gerçekleşti.

Ayrıca oyun konsoluna dönüşen IKEA masalarına da hayranlıkla bakmıştık.

Demek ki olmaz olmaz dememek lazım çünkü mobilya devi IKEA firması İngiltere’de gayet başarılı bir güneş enerjisi panel satışı gerçekleştirmiş. 2013’de firma yaklaşık 3.36 KW’lık bir sisteme 9,300 Dolar fiyat istiyormuş. Buna danışmanlık, kurulum ve bakım hizmetleri de dahil. Ayrıca IKEA zaten ABD ve Avrupa’da bir çok mağazasının tepesine takılı güneş panelleri ile temiz enerjiye zaten yabancı değil.

buykkk.jpg
İşte şimdi IKEA İngiltere’deki satışlardan sonra 8 ülkeye daha yayılmaya karar vermiş durumda. Firmanın CEO’su Peter Agnefjäll’ın yaptığı açıklamaya göre, IKEA 18 ay içinde Hollanda’da başlamak üzere İsviçre ve henüz açıklanmamış 6 ülkeye daha, mağazalarından güneş enerjisi panelleri satışı gerçekleştirecek. Bu ülkelerin Avrupa Birliği içindeki ülkeler olacağı tahmin ediliyor. IKEA bile yenilenebilir enerjinin önemini kavramış durumda, umarız havalar hep güneşli ve enerjimiz hep temiz olur. 

IKEA’nın bu hamlesi yanında yarı saydam güneş enerji panelleriyle artık kendi enerjinizi de üretmeniz mümkün. Kendi enerjinizi nasıl üreteceğinizi görmek için buraya