BIST 9.093
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,64
HABER /  GÜNCEL

Gündemdeki Yarbay Mehmet Alkan ilk kez konuştu!

Osmaniye'de şehit kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenazesindeki konuşmasıyla gündeme gelen ağabey Yarbay Mehmet Alkan hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

Abone ol

Osmaniye'de şehit kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın tabutu başında söyledikleri ile gündeme bir anda oturan Yarbay Mehmet Alkan ilk kez konuştu. Hakkında çıkan iddialara bir bir cevap veren Alkan, sözleri için başlatılan disiplin soruşturması ile ilgili açıklamalar yaptı.


Mehmet Alkan hakkında açılan soruşturma ile ilgili, "Ne karar verirler bilmiyorum" derken hakkında yapılan yorumlar ile ilgili olarak "Hepsini Allah'a havale ediyorum." ifadelerini kullandı.

yarbay-mehmet-alkan.20150824164122.20150825082619.jpg
İşte Saygı Öztürk'ün Yarbay Mehmet Alkan ile ilgili kaleme aldığı yazısının ilgili kısmı:

DİSİPLİN SORUŞTURMASI BAŞLATILDI

"Yaptığı açıklamalardan dolayı Jandarma Genel Komutanlığı, Yarbay Mehmet Alkan hakkında disiplin soruşturması başlattı.

"ONUN YERİNE KOYUN KENDİNİZİ"

Yarbay Mehmet Alkan'a disiplin soruşturması açanlar, ona ceza vermek isteyenler kendilerini Yarbay Mehmet Alkan'ın yerine koysunlar. Şehit edilen kardeşine cenaze namazı bile kıldırılamıyor.

"ALLAH'A HAVALE ETTİ"

Komutan bir anda bir çok yere mensup biri yapılıyor. Telefonda Yarbay Alkan'a yazılanları, söylenenleri hatırlattım, cevabı "Hepsini Allah'a havale ediyorum. Başka ne diyeyim?" oldu. Disiplin soruşturması için de "Neye karar verirler bilemiyorum" dedi.

fft16_mf5977691.jpeg
"BEN ONLARIN ACISINI BİLİYORUM"

İşte biz telefonda konuşurken, "son dakika" haberi olarak Şemdinli'de iki askerimizin şehit edildiği belirtiliyordu. Şehit ağabey bu acı haberi bizden önce almıştı. Hatırlattığımda şunları söyledi:

"Kardeşimin şehit olmasından sonra onun son şehit olması, başkalarının da ocağında bu acıların yaşanmaması için dua ettim. Bunu yürekten diledim. Şemdinli'den iki şehit haberini aldığımda o ailelerinin nasıl acılar içinde olduğunu yaşayan birisi olarak biliyorum."

YARBAY MEHMET ALKAN NE DEMİŞTİ?

Yarbay, cenazede, "Çözüm diyenler ne oldu da sonradan 'savaş' diyor" diye isyan etmiş, "Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip 'Şehit olmak istiyorum' diye bir şey yok. Git o zaman oraya git" diye haykırmıştı.

ALKAN AİLESİ KİMDİR?
yarbay-mehmet-alkan-şehit-ali-alkan-cenaze.jpg8 kardeşten biri olan şehit yüzbaşının yakınları, dedelerinin Malatya'nın Doğanşehin İlçesi Sürgü beldesinden gelip uzun yıllar önce Osmaniye'ye yerleştiğini söyledi. Sosyal medyada aileye yönelik olarak inanmak istemedikleri birçok saldırı ifadesi bulunduğunu üzüntü ile gördüklerini belirten aynı kişiler, Alkan Ailesi'nin Sünni olduğunu, başka bazı yakıştırmalar yapılarak diğer mezheplere de büyük saygısızlık yapıldığını ifade etti.

CENAZEDEN BU GÖRÜNTÜ YANSIMIŞTI