BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,13
ALTIN 2.302,01
HABER /  GÜNCEL

Günde 10 litre kola, 30 sigara içerse

Üç yıl önce hayatını kaybeden 30 yaşındaki Natasha Harris'in açıklanan Adli Tıp raporu hayrete düşürdü.

Abone ol

Yeni Zelanda'da görülen bir mahkemede adli tıp uzmanı, 30 yaşındaki Natasha Harris'in ölümünde aşırı kola tüketiminin rol oynadığını söyledi.

Adli tıp uzmanı David Crerar, Harris'in ölümüne ilişkin raporunu mahkemede açıkladı. Crerar, Harris'in geçirdiği kalp krizinde kafeinin etkisi olduğunu belirtti. Üç yıl önce hayatını kaybeden Harris'in günde 10 litre kola içtiği ifade edildi. Kadının hayat arkadaşı Christopher Hodgkinson, Harris'in kola bağımlısı olduğunu belirtti. Hodgkinson, "Sabah uyandığında ilk işi kola içmek olurdu. Yatmadan önce de kola içerdi." dedi. Kadının ayrıca günde 30 tane sigara içtiği ve pek yemek de yemediği kaydedildi. Adli tıp uzmanı Crerar, "Aşırı kola tüketimi, Harris'in bedeninde oluşan anormalliklere önemli bir şekilde etki etti. Bu da kalp krizine yol açtı. Bu kadar kola içmeseydi hayatını bu şekilde kaybetmezdi." ifadelerini kullandı.

Adli tıp uzmanı, Yeni Zelanda Sağlık Bakanlığı'nın bu tür içeceklerin üzerinde yer alan uyarıların yeterli olup olmadığını gözden geçirmesini tavsiye etti. Ayrıca Coca-Cola şirketinin de içecekteki kafein miktarını şişelerin üzerine yazmasını önerdi. Coca-Cola ise David Crerar'in açıklamalarına tepki gösterdi. Şirket yaptığı yazılı açıklamada, "Crerar, Harris'in geçirdiği kalp krizine neyin yol açtığını tam olarak belirleyemediğini belirtti. Buna rağmen Crerar'in, Harris'in aşırı kola tüketimi ve yaşam biçimini ölüm nedeni olarak ortaya koymasına üzüldük." dedi.