BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  GÜNCEL

Günay telefondaki o sese inanamadı

Ertuğrul Günay, Rusya Federasyonu Başbakanı Vladimir Putin ile yaklaşık bir dakika kadar süren bir telefon görüşmesi yaptı

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, turizm fuarı için geldiği Moskova'da, Rus meslektaşının, "Telefonda Başbakan Putin var, seninle konuşmak istiyor sözlerine önce şaşırdı sonra telefonu alıp Putin ile konuştu.

Rusya'nın başkenti Moskova'da dün kapılarını 7'nci kez açan Uluslararası Turizm Fuarı İntourmarket-2012 için fuarın yapıldığı Krokus Expo Fuar Merkezi'ne gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Rus meslektaşı Vitali Mutko ile sohbet ettiği sırada Rus bakanın cep telefonu çaldı. Telefonuna cevap veren Rus Bakan kısa bir süre sonra Ertuğrul Günay'ın yanına gelerek, "Telefonda Başbakan Putin var, seninle konuşmak istiyor" dedi. Önce şaşıran Günay, daha sonra telefonu alarak Rusya Federasyonu Başbakanı Vladimir Putin ile yaklaşık bir dakika kadar süren bir telefon görüşmesi yaptı.

O GÖRÜŞMEDEN ÇOK MEMENUN OLDU

Telefon konuşmasından dolayı son derece memnun olduğu gözlemlenen Günay, bu memnuniyetini Rusya Federasyonu Turizm Federal Ajansı ile "Ortak Eylem Planı" imza töreni sırasında gerçekleşen basın toplantısında şöyle konuştu: "Biraz önce paylaştığım bir onuru da kamuoyumuzla paylaşmak isterim. Rusya Turizm Bakanı ile konuşurken, Sayın Rusya Başbakanı Putin telefonla bana da hoş geldiniz deme nezaketinde bulundu ve benim aracılığımla da Türkiye ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayip Erdoğan'a en iyi dileklerini iletmemi söyledi. Bu benim için son derece güzel ve onur verici bir davranıştır. Buna teşekkür ediyor ve sizinle paylaşmak istiyorum."

"ORTAK EYLEM PLANI" İMZALANDI

Sabah erken saatlerde fuar alanına gelen Bakan Günay, Türkiye standında bir süre dinlendikten sonra fuardaki diğer katılımcı ülkelerin stantlarını gezerek kısa sohbetler etti. Günay daha sonra Türkiye ile Rusya Federasyonu Turizm Federal Ajansı arasında imzalanan "Ortak Eylem Planı imza törenine katıldı. BM Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Başkanı Taleb Rifai'nin de bulunduğu törende, anlaşmaya Türkiye adına Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan imza atarken, Rusya adına ise Rusya Federasyonu Turizm Federal Ajansı Başkanı Aleksandr Radkov imzaladı.

İmza töreni sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ertuğrul Günay, "Bugün ülkelerimiz arasında önemli bir anlaşma imzalandı. Rusya Türkiye turizmi için çok önemli ülkelerden birisi. Sadece turizm için değil, ticaret ve siyaset alanında da aramızda çok yakın işbirlikleri var. Bu işbirlikleri olumlu bir çerçevede hızla gelişmesini arzu ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin Dünya turizminde hızla gelişen ülkelerinden birisi olduğunu söyleyen Bakan Günay, şu anda Türkiye olarak Dünya'da hem turist sayısı itibari ile hem de turizm geliri itibari ile ilk on ülkesi arasında yer aldığını belirtti. Günay, bu gelişimde Rusya'nın çok büyük bir katkısı olduğunun altını çizdi.

Günay, "Bugün yaptığımız anlaşma karşılıklı olarak turizm ilişkilerimizi geliştirmek, Türkiye'ye gelen Rusların kendilerini daha rahat ve güvenli hissetmesini sağlamak ve hem Türkiye hem de Rusya'ya insanların gelmelerini sağlamakla ilgili olacaktır ve her iki ülke için bölge için ve dünya turizmi için çok önemli katkılar yapacağına inanıyorum" dedi.