BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  GÜNCEL

Günay operasyonda sıradaki hedefi açıkladı!

Taraf gazetesine Ertuğrul Günay'a göre, polislerden sonra cemaat operasyonunda hedefte kimler var?

Abone ol

Emniyet'teki Cemaat yapılanmasına yönelik operasyonda aralarında Ali Fuat Yılmazer ve Yurt Atayün'ün de bulunduğu 31 polis tutuklanmıştı. Gündemin bir numaralı maddesi olma özelliğini taşıyan operasyonların hakim ve savcılara yönelik yargı ayağının başlatılacağı öne sürüldü. Bu iddianın sahibi, eski AK Parti Milletvekili Ertuğrul Günay.  

AK Parti-Cemaat kavgasının ardından Cemaat'in safında yer alan Taraf'tan Güler Yılmaz'a konuşan Günay'a göre, polislerden sonra sırada hâkimler ve savcılara yönelik operasyon yolda.

"SIRADA HAKİM VE SAVCILAR VAR"

"Gözaltına alınan emniyetçilerin çoğu uygulama insanı. Karar insanı değil. Emniyetçiler hakimlerin aldığı bir kararı veya savcının talimatını uyguluyorlar, öyle sanıyorum ki burada bir delil üretilirse bunun arkası kimler ve savcılara uzanacak" diyen Günay, şöyle devam etti: "Bundan sonra TSK ile bir ittifak sürdürülmeye çalışılacak ama geçmiş yıllarda kurunun yanında yaş o kadar yandı ki bundan sonra hangi çevreye elini uzatsa hiçbir çevre Başbakanın samimiyetine inanmayacaktır. Bir dönem inandık. Ama bundan sonra TSK'nın içinde de Emniyet'in içinde de Adaletin içinde de iyi niyetle yapılmış bir operasyon, iyi niyetle atılmış bir adım diye kimse bakmayacaktır."