BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.422,33
HABER /  MAGAZİN

Günahkar Gümüş katil edecek

Türk dizileri Ortadoğu'yu karıştırdı. Gümüş dizisine günahkar ve habis diyen Suudi ulemasının son fetvası çok sertti.

Abone ol

Suudi Arabistan’da, ulemanın en yetkili simalarından biri sayılan Yüksek Şeriat Mahkemesi Başkanı Şeyh Salih el Lihedan, ahlak dışı yayınlar yapmakla suçladığı uydu televizyon kanallarının sahiplerini öldürmenin caiz olduğunu savundu.

Suudi uleması, Arap dünyasında "Nur" adıyla yayınlanan Türk dizisi "Gümüş"ün de "Habis" olduğu fetvasını yayınlamıştı.

79 yaşındaki El Lihedan bir radyoda açıkladığı fetvasında, uydu kanallarının binlerce insanın sapıklaşmasının nedeni olduğunu ileri sürdü.

El Lihedan’ın açıklamasına karşın, Suudi prenslerinin ve iş adamlarının Mısır, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden yayın yapan, dünyaca tanınmış uydu televizyon kanalları bulunuyor. El Lihedan, daha önce verdiği bir fetvada da, Suudilerin, Irak’taki Amerikan askerlerine yönelik cihada katılabileceklerini söylemişti.

Günahkar Gümüş

Suudi ulemasının en üst düzey yetkilisi olan Başmüftü Şeyh Abdülaziz el Şeyh, Türk dizilerinin "günahkar" ve "habis" olduğunu öne sürmüştü. El Şeyh, Suudi basınına da yansıyan açıklamasında şunları söylemişti:

"İslami olmayan bu tür filmleri, popülaritesinden yararlanmak için yayınlayan her televizyon kanalı, Allah’a ve peygamberine karşı savaşmaktadır. Türk dizilerini izlemek caiz değildir. Bunlar günahkarlıkla, habislikle, ahlaki çöküntüyle doludur ve faziletlerle savaş halindedirler."

Ramazan molası

Merkezi Dubai’de bulunan MBC uydu kanalında yayınlanan "Gümüş" ve "Ihlamurlar Altında" dizilerine, ramazan nedeniyle ara verildi. (Hürriyet)