BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.492,11
HABER /  SAĞLIK

Gün sonunda ayak ağrılarımıza nasıl çözüm bulabiliriz?

Gün sonu ayak ağrıları, genellikle ortopedik ve dolaşım problemlerinin etkinliği ile ortaya çıkmaktadır. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Selim Muğrabi cevapla.tv'ye anlattı.

Abone ol

Gün sonunda ayak ağrılarımıza nasıl çözüm bulabiliriz? Ayak ağrılarının sebebleri nelerdir? Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Selim Muğrabi cevapla.tv'ye anlattı.

Gün sonu ayak ağrıları, genellikle ortopedik ve dolaşım problemlerinin etkinliği ile ortaya çıkmaktadır. Ayakta içe basma ve dışa basma sorunu olan kişilerde özellikle uzun süre ayakta kalarak çalışan kişilerde bu problemlerin rastlandığı dönem akşam üstü dönemleridir.

Kişilerin dolaşımlarının yavaşlamaya başlamış olması ayakta şişmelerin belirginleşmesi bu yapısal bozukluğun şikayetlerini ortaya çıkarmaktadır. Bu kişilerin gün içerisinde uygun ayakkabı kullanmasını dikkat etmeli, gün içerisinde kısa süreli bir bir buçuk dakika olarak yürüyüş aktivitelerine benzer sportif faaliyetlerde bulunmalı ve gerekirse doktor kontrolünde olmak şartıyla çeşitli varis çorabı benzeri çorapları kullanarak  dolaşımlarının bozulmalarını engellemek çok önemlidir.