BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Gün içinde hayal kuranlar daha yaratıcı ve daha zeki

ABD'deki Georgia Tech Enstitüsü psikoloji bölümünden Eric Schumacher'ın yapmış olduğu çalışma sonucunda hayal kurma eğiliminin yaratıcılık ve zeka ile doğru orantılı olduğunu ortaya koydu.

Abone ol

ABD'deki Georgia Tech Enstitüsü psikoloji bölümünden Eric Schumacher'ın yapmış olduğu çalışma sonucunda hayal kurma eğiliminin yaratıcılık ve zeka ile doğru orantılı olduğunu ortaya koydu.

Schumacher, ünlü Alman fizikçi Albert Einstein'ın da muzdarip olduğu rutin işlerini hallederken hayal kuran insanların, çoğunlukla düşünüldüğü gibi dalgın ya da çekingen değil daha zeki olabileceğini ortaya koydu.

​Schumacher'in, Enstitü'nün sitesinde yayınlanan makalesinde şu ifadelere yer verildi:

"Hayallere dalmak, insanlara yanlış bir şeymiş gibi geliyor, dikkatini vermeye çalışıyorsun ama veremiyorsun. Elimizdeki veriler ise bu düşüncenin her zaman doğru olmayabileceğini gösteriyor. Buna göre bazı insanlar beynini daha verimli kullanıyor."

'AKRANLARININ 5 DAKİKADA ANLADIĞINI 1 DAKİKADA ANLAYAN ÇOCUKLAR GİBİ' 

Araştırma kapsamında MR cihazına girmeleri ve 5 dakika boyunca sabit bir noktaya bakmaları istenen katılımcıların beyin dalgaları incelendi ve uyanık haldeyken beyinlerindeki hangi merkezlerin aktif durumda olduğu görüntülendi.

İkinci aşamada, çeşitli testlerle katılımcıların düşünsel ve sanatsal becerileri ölçüldü. Test sonuçlarıyla birlikte değerlendirilen MR neticeleri, gün içinde hayal kurmaya eğilimli olduğunu söyleyen kişilerin zihinlerinin daha etkin olduğunu gösterdi. 

Schumacher, elde ettiği sonuçlarla ilgili olarak Einstein'ı kastederek "…Bana hayallere dalan, bir dahi olmakla beraber bazen çevresinde olup bitenlere körleşecek denli kendi dünyasına kapanan o profesörü hatırlattı ya da entelektüel anlamda sınıf arkadaşlarının çok ilerisinde olan çocukları. Akranlarının 5 dakikada anlayabileceği bir şeyi 1 dakikada anlarlar, sonra ortamdan tamamen kopup hayal kurmaya başlarlar" ifadelerini kullandı.

abd