BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,79
ALTIN 2.425,98
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gümüşhane'de operasyon sürüyor

Kelkit'e bağlı Tütenli köyü kırsalında, bölücü terör örgütü üyelerine karşı dün akşam saatlerinde başlatılan operasyon, 12 saattir devam ediyor.

Abone ol

Bölgeye askeri helikopterle asker nakli yapılıyor.

Bugün sabah 07.15 sıralarında Erzincan’dan gelen helikopter, ilçe merkezinde bulunan eski Kibrit fabrikasından aldığı askerleri Yenice köyü Hatunun Yaylası mevkiine indirdi. 3 sorti yapan helikopterin ardından, bölgeden minibüslerle ilçe merkezine asker sevkiyatı gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Kelkit ilçe çıkışında dün akşam 20.15’den beri Erzincan tarafına araç geçişine izin verilmiyor. Bölgede bekleyen çok sayıda araçtan taksi ve minibüsler sabah polislerin uyarısı ile eski köy yolundan Erzincan’a yollandı. Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Tütenli köyü kırsalında güvenlik güçleri tarafından sağ olarak ele geçirilen 2 terörist Kelkit Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilirken, daha sonra Jandarma Birliği’ne götürüldü.

Yakalanan teröristlerin Diyarbakır ve Mardin nüfuslarına kayıtlı olduğu, birisinin 45, diğerinin de 27 yaşında oldukları öğrenildi.