BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gümüşhane'de av sezonu başlıyor

Gümüşhane İl Çevre Müdürlüğü, Gümüşhane genelinde yeni av sezonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

Gümüşhane İl Çevre ve Orman Müdürü Ramazan Sadettin Yinanç, 9 Ekim tarihinde başlayacak olan av sezonu ile ilgili avcılara önemli açıklamalarda bulundu.

Yinanç, Gümüşhane’de 2010-2011 av sezonu için Doğu Karadeniz av sezonu olan 14 Ağustos tarihinde belgeli avcılara yaban domuzu, bıldırcın ve üveyk avlanmaları ile başladığını, 9 Ekim tarihinde de belgeli avcılara yasak olmayan sahalarda keklik ve tavşan grubu için av sezonunun başlayacağını söyledi.

İl Müdürü Yinanç, belgesiz avlanma yapan vatandaşlara yaptığı uyarıda ise 2010-2011 Av Sezonu için Merkez Av Komisyonunca, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın belirlediği ceza ve tazminatlar ölçüsünde idari para cezaları ve tazminatları uygulanacağını ifade etti.

Cezalara dikkat!

Belgesiz avlanmanın cezasının 343 TL, Yasak Yerde Avlanmanın cezasının 228 TL, Avlanma Süreleri dışında avlanmanın 228 TL, Avlanma miktarları dışında avlanma cezasının ise 228 TL olduğunu ifade eden Yinanç, yaban domuzu için 500 TL, atmaca için 6 bin 500 TL para cezasının uygulanacağını da sözlerine ekledi.

Avcılara bir dizi tavsiyelerde bulunan Yinanç, “Avlanmayı belgeli, süresinde ve miktarlarında yapmaya özen göstererek, gelecek yıllarda yine yaban hayvanı bulabilmek ve gelecek nesillere görebilecekleri yaban hayvanı bırakabilmek amacıyla yapmalıyız. Vatandaşlarımızın ceza korkusu değil de doğa sevgisi ile yaklaşmalarını temenni ediyoruz” diye konuştu.