BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.492,39
HABER /  GÜNCEL

Gümüşhane okullar tatil mi hava durumu

Gümüşhane ve Bayburt meteoroloki tarafınfan hava durumu için uyarıldı. Kar etkisini arttırdı. Gümüşhane hava durumu kötü gelince valilik okulları tatil etti.

Abone ol

GÜMÜŞHANE için meteoroloji son hava durumu tahminlerini açıkladı sıcaklıklar -14 dereceye kadar inecek kar yağışı etkisini arttıracak buzlanma olayları görülecek. Gümüşhane veliliği ise okulların tatil edildiğini açıkladı.

Sıcaklıkların gece daha da düşmesi bekleniyor hissedilen sıcaklık yüksek yerlerde-20 dereceyi bulacak.

Gümüşhane'de yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. İl genelindeki tüm okullarda, kar sebebiyle eğitime bugün ara verildi.

Merkez ilçede 68, Kelkit'te 68, Köse'de 14, Kürtün'de 28, Şiran'da 66 ve Torul'da 37 olmak üzere 281 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle dün ulaşıma kapanan Kelkit-Erzincan arasındaki 2120 rakımlı Pöske Dağı geçidinde kar kalınlığı bir metreye ulaştı. Karayolları ekiplerince yolun ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor. Yolun akşam saatlerinde ulaşıma açılabileceği bildirildi.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU ŞÖYLE

screen-shot-2015-01-07-at-11.14.09-am.png
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Gümüşhane-İkisu-Şiran karayolu Tarsun Dağı geçidi ile Gümüşhane-Yağmurdere-Araklı karayolu Kostan Dağı geçidi de ulaşıma kapandı.

Gümüşhane-Trabzon karayolunun 2100 rakımlı Zigana Dağı geçidinin ulaşıma kapanmaması için Karayolları ekiplerince çalışmalar sürdürülüyor. Yetkililer, sürücüleri zincirsiz yola çıkmamaları, yanlarında çekme halatı bulundurmaları konusunda uyardı.