BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.440,73
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gül'ün sözlerini alkışlayan CHP'li

Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül'ün türbanla ilgili sözleri CHP'de mutlulukla karşılandı.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül'ün ''İlkokul öğrencisinin kendi isteği ile başörtüsü takması söz konusu olamaz. Bu konuda cehalet varsa, biz bunu ortadan kaldıracağız'' sözleri CHP'de yankı buldu.


Türbanla ilgili sert açıklamaları, ikna odaları tartışmaları ile gündemden düşmeyen CHP Milletvekili Nur Serter ilk kez Hayrunnisa Gül'e destek verdi.

Serter, "Çok doğru bir açıklama. Hakkını vermek gerek. Umarım bu sözler AK Partili diğer siyasetçilere de yol gösterici olur. Memnuniyetle karşıladım" dedi.

Hayrunnisa Gül'ün sözlerini CHP'nin Kadın Örgütlenmesi ve Kadın Kollarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Didem Engin'e de sorduk.

Engin, "CHP ilköğretimde türbanın kesinlikle olmaması gerektiğini açıklıkla hep ifade etti. Sayın Gül'ün bu konuda sözleri memnuniyet verici" dedi.

AK PARTİ NASIL YORUMLADI 

Hayrunnisa Gül'ün sözleri AK Parti'li kadın milletvekillerinde ise heyecan yaratmadı. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, "Şaşırtan bir açıklama değil. Biz de aynı şeyleri söylüyoruz" demekle yetindi.