BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.493,45
HABER /  GÜNCEL

Gül'ün konuşmasını bastıran slogan

Bayram namazı çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuşması çevredekilerin 'Başbakan Gül' sloganlarıyla kesildi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayram namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gül, "Tüm Türkiye'nin bayramını kutluyorum. Türkiye'de çok şükür huzurlu bir bayram geçiriyoruz ama kardeşlerimizin huzur içerisinde olmadığını hatta tam tersine büyük sıkıntılar, gözyaşları, büyük acılar çektiğini görünce de tabi ki bu mutluluğu tam içimizde hissedemiyoruz" dedi.

Gü'ün açıklama yaptığı sırada atılan "Başbakan Gül" sloganları dikkat çekti.

Gül, bayram namazını Sultanahmet Camisi'nde kıldı. Sabah saatlerinde Tarabya Köşkü'nden çıkarak Sultanahmet Camisi'ne gelen Gül'ü, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran cami avlusunda karşıladı. Camide bayram namazını kılan Gül, daha sonra vatandaşlarla bayramlaştı, çocuklarla fotoğraf çektirdi.

"CUMHURBAŞKANIM SİYASETİ BIRAKMANIZI İSTEMİYORUZ"

Cami çıkışında kendisine hediye edilen Filistin atkısını boynuna takan Gül'e bazı vatandaşlar, "Cumhurbaşkanım siyaseti bırakmanızı istemiyoruz, sizi çok seviyoruz" şeklinde tezahüratta bulundu.

"TÜRKİYE'DE ÇOK ŞÜKÜR HUZURLU BİR BAYRAM GEÇİRİYORUZ AMA"

2 saati aşkın kaldığı camiden ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulunan Gül, şunları kaydetti: "Tüm Türkiye'nin bayramını kutluyorum. Türkiye'de çok şükür huzurlu bir bayram geçiriyoruz ama kardeşlerimizin huzur içerisinde olmadığını hatta tam tersine büyük sıkıntılar, gözyaşları, büyük acılar çektiğini görünce de tabi ki bu mutluluğu tam içimizde hissedemiyoruz. Bununla Irak'ta, Suriye'de, Filistin'de, Gazze'de, bütün buralardaki Müslüman kardeşlerimizin acısını, çilesini içimizde yaşadığımı ifade etmek istiyorum."

"MAALESEF GERÇEKLEŞMEDİ"

"Mübarek günlerde bütün İslam dünyasına huzur, barış, kolaylık gelsin" diyerek dualar ettiklerinin altını çizen Gül, "Şüphesiz ki Musul'da alı konulan konsolosluk görevlilerimizin bayramda aileleriyle olmalarını çok arzu etmiştik ve çok uğraşmıştık. Maalesef bu da gerçekleşmedi. Onların da bayramını, bütün ailelerinin, yakınlarının bayramlarını tebrik ediyorum. İnşallah onlar da kazasız, belasız bir şekilde ailelerine kavuşacaklardır. Hep bunun işçin uğraşıyoruz. Bir kez daha herkesin bayramını tebrik ediyorum, bütün gazeteci arkadaşların da bayramı mübarek olsun" diye konuştu.

"BAŞBAKAN ABDULLAH GÜL"

Bir grubun "Başbakan Abdullah Gül" sloganları eşliğinde açıklamalarını sürdüren Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından soru sormak isteyen gazetecilerin teklifini kabul etmedi.