BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.496,61
HABER /  MEDYA

Gül'ün açıklamasını Ekrem Dumanlı mı sızdırdı?

Abdullah Gül kitabındaki Nedim Şener olayıyla ilgili bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Nedim Şener o ayrıntıyı yazdı ve Ekrem Dumanlı ismini ortaya attı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün danışmanı Ahmet Sever’in “Abdullah Gül İle 12 Yıl” isimli kitabında yer alan Nedim Şener ve Ahmet Şık ile ilgili bölümün bilinmeyen bir yönü ortaya çıktı. O kısmını Nedim Şener bugün köşesinden yazdı ve Ekrem Dumanlı için 'Cemaat polislerine haber verdi' imasında bulundu.

Ahmet Sever'in kitabında Nedim Şener ve Ahmet Şık gözaltına alınınca Abdullah Gül'ün bir açıklama hazırladığı anlatılıyordu. Bu açıklama Milliyet'ten Fikret Bila ve Zaman'dan Ekrem Dumanlı'ya verilmişti. Kitapta Gül'ün o açıklamasındaki sözlerin Ekrem Dumanlı tarafından çarpıtıldığı öne sürülüyordu.

NEDİM ŞENER ANLATIYOR
O olayın bir başka boyutunu bugün Nedim Şener köşesinden aktardı. Abdullah Gül'ün açıklamayı hazırlayıp Bila ve Dumanlı'ya verdiği (ancak henüz yayınlanmadığı) gün gözaltında bakın neler yaşanmış;

"3 Mart 2011 Perşembe akşam üzeri Emniyet’in nezarethanesine konduk. Kapıya gelen polis her gün gözaltı süresinin uzatıldığını bildiriyordu. 4 günlük gözaltı sonrası 7 Mart Pazartesi günü savcılığa çıkarılacağımızı söylediler. Ama polisler 5 Mart Cumartesi günü öğleden sonra bizi alelacele savcılığa götürdü. Sokakta gazeteciler ayaklanmış, yurtdışından tepkiler gelmişti. Telaşı bundan sandım ama neden farklıymış.

ZEKERİYA ÖZ'ÜN BİLE HABERİ YOKTU
Savcı Zekeriya Öz bile o gün için hazır değildi. Öyle ki; polisin aceleyle hazırladığı sorulardan bile habersizdi. Soruları elimdeki fotokopiden ben okudum, ben yanıtladım.

POLİSLERE SIZDIRILMIŞ
Ahmet Sever’in kitabındaki o bölümü ve benim yaşadıklarımı bir araya getirdiğimde ortaya şu sonuç çıkıyor; Belli ki savcılık ve polisler Cumhurbaşkanı’nın açıklamasından haberdar edildi. O yüzden Cumhurbaşkan’nın sözleri gazetelerde yayınlanmadan önce 5 Mart günü bizi tutuklamak için mahkemeye koşturdular. Cumhurbaşkanının açıklaması 6 Mart günü Milliyet’te ve Zaman’da yayınlandı. Biz o saatte Metris’te koğuşumuza yerleştirilmiştik bile. Belli ki biri polis ve savcıyı “Cumhurbaşkanı’nı açıklama yaptı elinizi çabuk tutun” diye uyardı.

AÇIKLAMAYI KİM SIZDIRDI?
Şimdi soru şu; bu açıklamayı polis ve savcılara ya Abdullah Gül, ya Ahmet Sever, ya Fikret Bila ya da Ekrem Dumanlı sızdırdı. Sizce hangisi?