BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.326,66
HABER /  GÜNCEL

Ğulul nedir FETÖ'nün yıllarca fark edilmeyen büyük ihaneti!

Star gazetesi yazarı Resul Tosun, FETÖ'nün bugüne kadar bedeli milyarlarca lirayı bulan büyük ihanetini köşesinden yazdı.

Abone ol

Star gazetesi yazarı Resul Tosun, FETÖ'nün yıllardır kimsenin fark etmediği büyük ihanetini bugünkü köşesine taşıdı. 

"İslami literatürde ‘ğulul’ olarak yer alan bu ihaneti son zamanlara kadar kimse fark edemedi" diyen Resul Tosun şunları yazdı:

"FETÖ’nün  görünen ilk  ihaneti  7 Şubat’ta  MİT başkanını  tutuklama teşebbüsüydü. Onun üzerinden  başbakan  Erdoğan’ı suçlamak istiyorlardı.

İkinci bariz  ihaneti  17/25 Aralık yargı  hamlesiydi. Bu hamlenin  bir darbe  girişimi  ve ihanet  olduğunda  akıl  izan sahibi  hiç kimse tereddüt etmedi.

15 Temmuz ise ihanetin zirvesiydi.

Fakat bir başka ihanet vardı ki onu yıllarca kimse fark edemedi. O da zekat ve kurban paralarının amacı dışında kullanılmasıydı.

İslami literatürde ‘ğulul’ olarak  yer alan bu ihaneti son zamanlara  kadar kimse fark edemedi. 17/25 Aralık’tan sonra bazı  bağışçılar  bunu sorgulamaya  başladılar  ama  öncesinde iyi niyetle dünyanın bağışı toplandı.

Hatta bazı hayırseverler  bunlara  verdikleri  zekatın  yerinde kullanılmadığını  öğrenince yeniden  zekat verip vermeyeceklerini sorgulamaya başladılar.

Ğulul büyük günahlardan biridir. Özel  olarak  ganimet malından çalmak genel olarak zekat gibi hayıra sarf edilmesi gereken  malları  gayesinin dışında  kullanmaktır. Kamu malını  çalmak  ve  zarar vermek  de bu günaha dâhildir.

Hatta  görevlilerin aldığı hediyeler bir hadisi şerifte ğulul diye isimlendirilmiştir.

Büyük günahlardan olan Ğulul’un çeşitleri ayrı bir konudur.

Kuran (Âli Imran 161-162) ve hadislerle  yasaklanmıştır. Bu günahı işleyenlerin  gideceği yerin cehennem olduğu belirtilmektedir.

...

Bu  suiistimalin  dindeki  adı  ğulul’dür yani hırsızlıktır  yani  ihanettir.

Devlet şu anda bu ihanetin hesabını sormaktadır.  Kimileri  kendilerini  bu dünyada gizleyebilirler.

Lakin öteki tarafta o Hesabı Gören’den kurtuluş yoktur.

Ogizli aşikar her şeyi Gören, Bilen veÂdil olandır!