BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.324,99
HABER /  POLİTİKA

Gülü şaşırtan gözaltılar

Cumhurbaşkanı Gül, İlhan Selçuk’un, gözaltına alınmasına şaşırdığını ve üzüldüğünü söyledi.

Abone ol Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı ve İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk’un, Ergenekon operasyonu kapsamında önceki gün gözaltına alınmasına şaşırdığını ve üzüldüğünü söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, önceki gün akşam Gül’ü arayarak, 83 yaşındaki Selçuk’un, sabaha karşı, apar topar gözaltına alındığını kaydetti.

Balbay, Selçuk’un baskın tarzındaki gözaltına alınma süreci sonrasında ilgili adli makamlardan Cumhuriyet gazetesi yönetimi ve Selçuk’un avukatlarına bilgi verilmediğini belirterek, Gül’den bu duruma müdahale etmesini istedi. Bunun üzerine Gül’ün Balbay’a, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’i bizzat arayarak, Selçuk’un durumuyla ilgili bilgi verilmesini isteyeceğini ifade ettiği öğrenildi.

Gül Balbay’a, “Selçuk’un gözaltına alınmasına şaşırdım ve üzüldüm. Umarım en kısa sürede her şey sonuçlanır” dedi. Balbay da Selçuk’un en kısa sürede serbest bırakılması gerektiğini ve gözaltına alınma süreciyle ilgili her türlü hukuki hakkı arayacaklarını dile getirdi. Bu konuşma sonrasında Gül’ün Şahin’i arayarak, Cumhuriyet gazetesi yönetimiyle iletişime geçilmesini istediği belirtildi. Şahin’in, Gül’ün telefonu sonrasında Balbay’ı aradığı kaydedildi.