BIST 9.695
DOLAR 32,52
EURO 34,82
ALTIN 2.427,55
HABER /  POLİTİKA

Gülü güldüren Tayyar muhabbeti!

Önce Erkan Tan, söz aldı ardından da önerisini söyledi! Tan'ın Tayyar ile ilgili bu önerisi kahkahalara neden oldu!

Abone ol

Cumhurbaşkanı Gül, TÜBİTAK Bilim Ödülü sahipleri için Çankaya Köşkü'nde düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını da cevaplandırdı. Gül gazetecilerin 'Bülent Arınç'a suikast olaylarıyla ilgili Genelkurmay Başkanı'yla konuşup konuşmadığı yönündeki sorusuna, "Kendi aramızda konuştuk." diye cevap verdi.

'Neler konuşulduğu' sorusu üzerine ise Gül, "Sadece konuştuğumuzu söylüyorum, daha fazlasını söyleyemem, bana yakışmaz. O zaman tenkit ettiklerimin durumuna düşerim" diye konuştu.

Gazetecilerin ısrarlı soruları ve "olaya müdahale edecek misiniz ?" demesi üzerine ise Gül, "Konuştuysak müdahil olmuşuz demektir." cevabını verdi. Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı ile görüştüğünün hatırlatılması üzerine ise Cumhurbaşkanı Gül, "Uzun uzun konuştuk." demekle yetindi.

GAZETECİLERDEN GÜL'E ESPRİ

Bu arada resepsiyonda gazeteciler ile Cumhurbaşkanı Gül arasında esprili konuşmalar geçti. TV8 program yapımcısı Erkan Tan, "Sayın Cumhurbaşkanım, Şamil Tayyar'a da TÜBİTAK Bilim Hizmet Ödülü verilmesi gerekirdi." dedi.

Cumhurbaşkanı'nın "Niye verecekmişiz." demesi üzerine Erkan Tan, Bilim Ödül Töreni'nde ödül alanların neden ödül aldıklarının uzun ve teknik ifadelerin ardından 'üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle' biten cümleye atıf yaparak, "Organizmadaki Ergenekon virüsünün manyetik rezonans ve gazetecilik teknikleriyle tespit edilmesi konusundaki üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül ise gülerek Erkan Tan'a "TÜBİTAK'a öner bakalım." cevabını verdi.

Bununla da yetinmeyen ve Şamil Tayyar'ın hapis cezasını hatırlatan Tan, "Efendim, 3 ay hapis yatan Başbakan oluyor, Şamil Tayyar 35 ay hapis cezası aldı, yatarsa cumhurbaşkanı olabilir mi?" diye espri yaptı. Gül ise Şamil Tayyar'a dönerek "Yabana atma." diye takıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yazdığı 'Ergenekon' kitabı nedeniyle önceki gün 1 yıl 8 ay hapse mahkûm edilen Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar'a, "Geçmiş olsun, olur böyle şeyler, canını sıkma." dedi. Tayyar'a daha önce de 1 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti.