BIST 8.924
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,36
HABER /  GÜNCEL

Gültan Kışanak'tan tehdit gibi sözler!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, elektrik idaresine tepki gösterdi, "Bu şehri onlara dar ederiz" dedi.

Abone ol

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'nin (DEDAŞ), Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (DİSKİ) ait atık su arıtma tesislerinin borcu nedeniyle elektriğini kesmesiyle ilgili, "Onlar elektriği keserler, bu halkın kurumu olan, halkın iradesini temsil eden bu kurum da gider o elektriği bir daha bağlar. Bu kadar açıktır. Bu şehri onlara dar ederiz" dedi.

KIŞANAK'TAN 'BORÇ YOK' SAVUNMASI

Gültan Kışanak, ilçe belediye başkanları, bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla büyükşehir belediyesi önünde yaptığı açıklamada, DİSKİ'ye ait aralarında atık su arıtma tesisinin de bulunduğu bazı kurumların elektriğinin kesilmesini "hukuksuzluk" olarak nitelendirdi.

Büyükşehir belediyesi ve DİSKİ'nin hiçbir kuruma güncel borcunun bulunmadığını savunan Kışanak, Diyarbakır ve tüm ilçelerde su şebekelerinin teknik olarak çalışmasına destek sunan yerlerde hukuksuz bir şekilde elektrik kesintisi yapıldığını ileri sürdü.

Borcu olan bir belediye olmadıklarını ifade eden Kışanak, şöyle devam etti:

"Borcu olan bir DİSKİ'miz yok. Biz güncel borçlarımızı, harcadığımız elektriği, faturalandırılan bütün borçlarımızı anında, zamanında ödüyoruz. Türkiye'de böyle bir belediye de yoktur. İddia ediyorum, varsa çıkıp 'falanca belediye böyledir' desinler. Her gün en az 4 saat bu kentte elektriği kesiyorlar. Şehre elektik dağıtım altyapısı anlamında zerre kadar bir yatırım da yapmadılar. Bu kent, hakka, hukuka önem veren ve haksızlığa da boyun eğmeyen bir kenttir."

TÜM TEDBİRLER ALINACAK

Kendilerine dayatılan hayali faturaları kabul etmek zorunda olmadıklarını, yanlışa son verilmesini istediklerini aktaran Kışanak, halkın susuz kalmaması için alınması gereken bütün tedbirleri alacaklarını söyledi.

"Onlar elektriği keserler, bu halkın kurumu olan, halkın iradesini temsil eden bu kurum da gider, o elektriği bir daha bağlar. Bu kadar açıktır" diyen Kışanak, borç konusunda ihtilaflı olan 45 abonenin bulunduğunu, bu ihtilafın nedeninin de hakları olmayan bedelleri istemelerinden kaynaklandığını savundu.

aa_picture_20150122_4352699_web.jpg
Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ), Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (DİSKİ) ait atık su arıtma tesisinin borcu nedeniyle elektriğini kesmesinin ardından, iki kurum arasında yaşanan gerginlik sürüyor. DİSKİ ekiplerince DEDAŞ hizmet binasının önündeki yol, herhangi bir bildirimde bulunulmadan kanalizasyon çalışması için iş makinalarıyla kazıldı.

BU ŞEHRİ ONLARA DAR EDERİZ

Kışınak, gazetecilerin DEDAŞ önünde belediye ekiplerinin kazı çalışmasına ilişkin sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Bu konuda hiç kaçamak bir cevap vermeyeceğim. Eğer, onlar bu şehirde, şehre su veren ana pompa istasyonunun trafosunu sökmeye cesaret edecek kadar pervasızlarsa ben de giderim onların kaçak sularını mühürletirim. Kaçak kanalizasyonlarının önünde kazı yapar, kapatırım. Bir milyon insana içme suyu verdiğimiz ana pompa istasyonumuzun trafosunu sökmek istediler dün gece trafodan parça söktüler, kapısını kırdılar, eşkıyalık yaptılar. Bu eşkıyalık kimsenin yanına kar kalmaz. Biz de yasalara, hukuka, mevzuata uygun işlemlerimizi yaparız. DEDAŞ'ın yasalara aykırı ne çalışması varsa durdururuz. Suyu kaçak kullanıyorsa keseriz. Kanalizasyonu izni olmadan bağlatıyorsa, kapatırız. Hiç kaçamak yanıt vermiyorum. Bu kadar açık ve net cevap veriyorum. Bu şehri onlara dar ederiz. Onlar bu şehirde insanımızı susuz bırakmak isteyecek kadar pervasızsa biz de onlara yasaların izin verdiği ölçüde aynı şekilde davranırız."

Kışanak, elektriği kesilen atık su arıtma tesisinin jeneratörlerle çalıştırıldığını, bu sayede Dicle Nehri'ne hiç bir şekilde arıtılmamış atık bırakılmadığını anlattı.

SIKINTI YAŞAYACAĞIZ

DEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Avni Doğan da hizmet binasının önünde yaptığı açıklamada, kendilerine bildirimde bulunmadan DİSKİ ekibinin kanalizasyon çalışması yaptığını söyledi.

Çalışmalara tepki gösteren Doğan, şöyle konuştu:

"Çalışmalar nedeniyle halkın ve abonelerin kullandığı DEDAŞ hizmet binasının önündeki yol iş makineleriyle kazıldı. Çalışmalar, şimdilik durdu ancak devam etmesi halinde arızalara müdahale edecek araçların hizmet vermesinde sıkıntı yaşayacağız. Kazı işlemlerinden kaynaklanan sorunun giderilerek tekrar sağlıklı hizmet vermeyi umut ediyoruz."

Öte yandan, DEDAŞ hizmet binasının önünde geniş güvenlik önlemi alındı.