BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  MEDYA

Gülse Birsel'den olay Demirtaş yazısı!

Hürriyet gazetesi yazarı Gülse Birsel, Selahattin Demirtaş'ın başkanlık çıkışını köşesine taşıdı.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Gülse Birsel, Selahattin Demirtaş'ın dün partisinin grup toplantısında yaptığı "HDP var oldukça, sen başkan olamayacaksın" sözlerini köşesine taşıdı.

Demirtaş'ın bu açıklamasına rağmen seçmenin HDP'ye güvenmediğini belirten Gülse Birsel, bunun nedenini şöyle açıkladı: "Sanınm problemleri Demirtaş, hatta tam olarak HDP bile değil. Kandil ve İmralı etkisi partinin üzerinde ağırlık yaparken, o seçmenin, kız babası gibi 'Sana güveniyoruz, etrafa güvenmiyorum' dediği kanaatindeyim."

Gülse Birsel'in Size güveniyoruz, etrafa güvenmiyoruz' başlıklı yazısı şöyle:

SOSYAL DEMOKRATLARDA GÜVEN SORUNU VAR

Selahattin Demirtaş'ın "HDP var oldukça, sen başkan olamayacaksın" çıkışından ve sonrasında dinlediğim yorumlardan çıkan resim:

1-Cumhurbaşkanı'nın başkan olmasını asla istemeyen geniş kitleler var ve HDP seçimde en güçlü kampanya cümlesi olarak, bu karşıtlığı kullanacak.

2-Madem memleket şirket gibi yönetilmeli, o terminolojiyle konuşayım: HDP'nin ulaşmak istediği "hedef kitle", hem Kürtlerden hem sol tandanslı CHP'lilerden, gelecekle ilgili en büyük korkusu otoriter bir başkanlık sistemi olanlar.

3- O HDP'nin erişmek istediği şehirli sosyal demokratlarla arasında güven sorunu var. Ve belki bu sorun, anadilde eğitim, yerinden yönetim gibi Kürtlerin isteklerinden çok, HDP'nin çözüm uğruna AK Parti'yle güç birliği yapması endişesiyle ilgili. HDP bunu hissetğiği için net cümlelerle o endişeyi gidermeye çalışıyor.

4- Demirtaş'ın mesajına rağmen o seçmende güven sorunu devam ediyor. Sanınm problemleri Demirtaş, hatta tam olarak HDP bile değil. Kandil ve İmralı etkisi partinin üzerinde ağırlık yaparken, o seçmenin, kız babası gibi "Sana güveniyoruz, etrafa güvenmiyoruz" dediği kanaatindeyim.


GÜLSE BİRSEL'İN YAZILARI