BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.424,27
HABER /  MEDYA

Gülse Birsel'den HDP ve PKK'ya tepki

Hürriyet yazarı Gülse Birsel, bugünük yazısında HDP'ye ayar veren PKK yöneticilerine ses çıkaramayan HDP'ye tepki gösterdi.

Abone ol

Hürriyet yazarı Gülse Birsel, PKK vesayetine karşı tavır alamayan HDP'ye yüklendi, PKK'ya da 'Sen kimsin ki' diye çıkıştı.

Teröre karşı net tavır alamadığı için tepki gösterilen HDP, bu kez de Kandil'den gelen uyarılarla karşı karşıya. PKK'nın lider kadrosundan Duran Kalkan'ın HDP'ye attığı fırça gündeme oturdu.

HDP "KEM KÜM" EDİYOR

"Kendileri neyi başardılar da çağrı yapıyorlar?" diyen Kalkan'a HDP'nin itiraz edememesi, HDP'ye destek veren isimlerden oyuncu-senarist Hürriyet yazarı Gülse Birsel'i kızdırdı. "PKK, HDP'nin ağzını burnunu kırıyor" başlıklı köşesinde bu konuyu kaleme alan Birsel, HDP'nin dünkü cevabında "kem küm" ettiğini yazdı. İşte Birsel'in çok konuşulacak çıkışı:

DEMİRTAŞ'TAN GERİYE SADECE BAĞLAMA KALACAK

"Bana göre bir terör örgütü, barajı geçmiş, milyonlardan oy almış bir siyasi partiye çan çan konuşup nasihat vermeye kalkıyorsa, onlara verilecek tek cevap vardır:
Sana ne? Sen kimsin ki?
Bir partinin görevini iyi yapıp yapmadığına seçmen karar verir, oyuyla da bunu gösterir. HDP'nin yok efendim PKK'ya "sırtını dayaması", PKK tarafından performansının değerlendirilmesi, ne yapması gerektiğinin söylenmesi filan, bunlar:
1- Silah vesayetidir, terör saltanatıdır, bence bir rezalettir.
2- Bunlar devam ettiği sürece, HDP'nin demokrasi ve özgürlükle ilgili edeceği hiçbir laf ciddiye alınmayacak, fasa fiso olarak görülecektir.
PKK, elinde silah, ülkenin, milletin ihtiyaç ve istekleriyle ilgili HDP'nin burnunun doğru koku almasını, ağzının doğru sözler söylemesini engellemektedir.
Yani PKK her gün resmen HDP'nin ağzını burnunu kırmaktadır!
Böyle devam ederse, HDP, kampanyasında el ele halay çektirdiği, bu toprakların farklı kesimlerini birbirine bağlama amacını hiç gerçekleştiremeyecek ve hikâyeden geriye sadece bir bağlama kalacaktır..."

Yazının tamamı için