BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Güllüce: ÇED raporu ruhsat değildir

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ‘Galataport’ projesi ile ilgili hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun ruhsat olmad...

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ‘Galataport’ projesi ile ilgili hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun ruhsat olmadığını belirterek, “ÇED almış olmak hak demek değil. Biz sadece bu şartları yerine getirirseniz çevreye zarar vermiş olmazsınız demiş oluyoruz” dedi.
Bakan İdris Güllüce, Başakşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Güllüce’yi Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal kapıda karşıladı. Başkanlık makamına geçen Bakan Güllüce, ‘Galataport’ olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi için hazırlanan ÇED raporu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
CED raporunun bir ruhsat olmadığını belirten Bakan Güllüce, “ÇED raporu ruhsat demek değildir. Bu rapor da ben şu şartları yerine getirirsem tabiata zarar verir miyim diye soruyorlar. ÇED raporu verilirken, deniyor ki ‘eğer bu maddeleri yerine getirirsen bir problem olmaz.’ Bundan sonra oranın ruhsatını verecek olan veya işletecek olan bakanlık, kurumlar sorar” dedi.

“ÇED ALMIŞ OLMAK HAK DEMEK DEĞİL”
“ÇED almış olmak hak demek değil” diyen Güllüce, “ÇED raporu bize bir taahhüt zinciridir. Bu taahhütlerin yeterli mi değil mi, herhangi bir problem var mı buna bakılıyor. Bir problem yoksa izin veriyor. Ondan sonrası oranın asıl yetkili kurumu bütün ÇED’ler içinde bunu söylüyorum isterse devam ettirir. ÇED almış olmak hak demek değil. Biz sadece bu şartları yerine getirirseniz çevreye zarar vermiş olmazsınız demiş oluyoruz” şeklinde konuştu.
(İHA)