BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.310,22
HABER /  MEDYA

Gülerce: Zaman cami yakan PKK’yı kolluyor

Hüseyin Gülerce, Zaman gazetesini haberlerinde PKK kaynaklarına itibar eden dil kullanmakla eleştirdi.

Abone ol

Star gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, Zaman gazetesinin cami yakan PKK'yı kolladığını yazdı.

Bir dönem  Cemaat içinde etkin görevlerde bulunan ve 17-25 Aralık operasyonları sonrasında Zaman gazetesi ile yollarını ayıran Gülerce, bugünkü yazısında Diyarbakır'da yakılan 500 yıllık Fatih Paşa Camii'sini kaleme aldı.

Yazar, Cemaat'i hükümete muhalefet uğruna PKK'yı kollamakla suçladı.

PKK DÜŞMANLIĞINI KİMSEYE BIRAKMIYORLARDI

Cemaat'in yıllarca "Tek Türkiye" gibi diziler çektirerek PKK düşmanlığını kimselere bırakmadığını hatırlatan yazar, "Fethullah Gülen’in kimyası, nasıl böylesine bozuldu? Artık hiç tereddüdüm kalmadı, Erdoğan düşmanlığı F. Gülen’i haince duruşlara savurdu." diye yazdı.

PKK'ya yakın yayın organlarının bakışının anlaşılabileceğiğini ifade eden yazar, "Ama Zaman gazetesine ne oluyor?" diye sordu.  Zaman'da yer alan terör haberlerini okurlarıyla paylaşan Gülerce, yazısını böyle tamamlıyor:

NEDİR BU PKK SAVUNMASI?

"Zaman, Salı günü “Dün Tahir, Bugün Tarih” manşetiyle çıktı. “Diyarbakır Baro başkanı Tahir Elçi’yi bir hafta önce katleden karanlık eller, bu kez şehrin tarihî miraslarını hedef aldı. Diyarbakır Valiliği yangının PKK’lı teröristler tarafından çıkartıldığını belirtirken, örgüte yakın kaynaklar iddiaları reddetti” diye yazdı. Nedir bu böyle? Nedir bu PKK savunması? “Örgüte yakın kaynaklar”a itibar edilmesini ima eden bu PKK kollaması neyin nesi?

PKK’nın yaktığı okullarla ilgili olarak da Zaman’ın haberindeki ifadeler şöyle: “Bölgedeki 4 okulda yangın çıktığı öğrenildi.” Zaman muhabirleri sadece yangının çıktığını öğrenmişler. Öylesine duymuşlar ama yapanı bilmiyorlar. Devlet mi, PKK mı, anlayın işte...Zaman PKK kollamasını hep yapıyor.

13 Eylül 2015’te de Doğan Ertuğrul, Cizre’deki sokağa çıkma yasağından sonra, “Gazze değil Cizre” başlığı ile güya bir Cizreli’nin ağzından, “Elinde Kürtçe Kur’an ile dolaşan Erdoğan, ezan okutmadı, cuma kıldırmadı bir hafta” diye yazdı. Gazze’de, Müslümanların karşısında İsrail askerleri var. Cizre’de ise Türk Silahlı Kuvvetleri, Mehmetçik var. Erdoğan düşmanlığı, Gülencileri ihanetin karanlık labirentlerinde öylesine dolaştırıyor ki, Mehmetçiği, İsrail askerleri ile aynı kefeye koyacak kadar hainleşiyorlar.

İşte bunun için artık toplumun büyük çoğunluğu, F. Gülen’in, Türkiye’nin düşmanlarına taşeronluk yaptığına inanıyor..."