BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.432,89
HABER /  GÜNCEL

Gülerce ne İsa'ya ne Musa'ya yaranamadı!

Seçim sonrası cemaate dönük eleştirileriyle dikkat çeken Hüseyin Gülerce iki tarafın da hedefinde. Nazlı Ilıcak ve Sevilay Yükselir Gülerce'ye ateş püskürdü...

Abone ol

İNTERTNETHABER.COM
AK Parti cemaat savaşındaki pozisyonuyla dikkat çeken Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce'nin usta gazeteci Hadi Özışık'a verdiği röportaj ilginç yankılar topluyor.

NE İSA'YA NE MUSA'YA YARANAMADI!

Karşı cephelerde saf tutan Sabah yazarı Sevilay Yükselir ve Bugün yazarı Nazlı Ilıcak bugünkü yazılarında ortak bir noktada buluştu ve Gülerce'yi topa tuttular. Gülerce'yi farklı açılardan eleştiren Ilıcak cemaate haksızlık yapıldığını savunurken Yükselir ise Gülerce'nin cemaatin yönlendirmesiye hükümeti yanıltmaya çalıştığını iddia etti.

ILICAK: AİHRET İNANCI OLAN İNSANA YAKIŞMIYOR

Nazlı Ilıcak, Gülerce'nin cemaate yönelttiği eleştilerin haksız olduğunu savunduğu yazısında Zaman yazarının güçlünün yanında nyer aldığını iddia etti. "Bence yanlış yapan Cemaat değil Hüseyin Gülerce. Belki arkadaşlarını Erdoğan'ın gazabından korumaya çalışıyor. Ama ahiret inancı olan bir insana bu tavır yakışmıyor. Zira dindar kişiler samimilerse, güçlünün değil dürüst olanın safında yer almalı." diyen Ilıcak şöyle devam etti:

Gülerce'ninki Cemaat'e içeriden bir bakış. Ama dışarıdan bakan bir gazeteci sıfatıyla, Cemaat'in ilkelerin yanında değil de hep "güçlünün" yanında, "siyasi çoğunluğun" yanında yer aldığını hissetseydim, buna inansaydım, bir tek gün bile onlara itibar etmezdim. Gülerce'nin tavsiyelerine uysalardı, orada burada gözümüze çarpan menfaatperest yağdanlıklardan ne farkları kalırdı?

Ayrıca Gülerce, "Başbakan'a hakaret edildi" derken, birkaç örnek verilebilir mi? Yolsuzlukların, Cemaat'e yakın medyada yer alması ya da orada yazan, konuşan kişilerin hukuksuzluğa karşı tavır takınması mı Gülerce'nin gözünde hakaret? Çoğunlukla birlikte hareket etmek için "İyi ki Twitter kapandı. YouTube'a erişim yasaklandı. İyi ki polisler, savcılar sürgün edildi" diye demokratik açıdan tasvip edilemeyecek bir çizgiyi mi korusalardı? O zaman, "Alo Fatih"lerin durumuna düşmezler miydi?

YÜKSELİR: GÜLERCE DE ÖRGÜTÜ DE HESAP VERECEK

Sabah yazarı Sevilay Yükselir ise Gülerce'nin "Gülen örgütünün mensubu" olduğunu vurguladığı

HÜSEYİN GÜLERCE NE DEMİŞTİ?
Gülerce, Hadi Özışık'a verdiği röportajda seçim sonrası için çarpıcı bazı tespitler yapmış; özeleştiride bulunurken Cemaat'in 4 yanlışını sıralamıştı: "1) Cemaat, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na savaş açtı. Gezi'den itibaren Başbakan'a hakaret etmeye başladılar. 2) Üslûbumuzu kaybettik, çatışmacı dil kullandık. 3) Siyasallaştık, CHP için kapı kapı dolaşıp oy istedik. 4) Hizmet hep çoğunlukla hareket etti. İlk defa çoğunluğun karşısına çıkıp kaybetti; yara aldı."
 
   

yazısında "Boşuna terane okuma Hüseyin Gülerce!" dedi. Gülerce için sert ifadeler kullanan Yükselir "Kaçarınız yok artık! Sen de, senin mensubu olduğun o suç örgütü de hem bu dünyada, hem de öteki dünyada er geç hesap verecek!" dedi.

İşte Yükselir'in yazısındaki ilgili bölüm:

Nasıl yiyorsunuz Gülerce'nin, "biz ettik aman siz etmeyin" numaralarını? Adam ön alıyor kardeşim ön!.. Görevi onun o zaten o örgüt içinde.
Belli ki Pensilvanya'daki lideri demiş ki "Hüseyin çek bi ağlak numarası!" O da aldığı talimatı yerine getiriyor. Bilmiyor musunuz bunların her şeyi yalan, dolan, takiyye üzerine! Ayrıca Başbakan zaten her konuşmasında cemaate gönül vermiş masum insanları ayırt edip ve onlara sürekli çağrı yapmadı mı? "Gitmeyin Pensilvanya'daki o hainin peşinden" demedi mi? Dönenler döndü vaktinde o çağrılara kulak verip. Sen de döneydin ya Gülerce! Niye dönmedin? Niye 30 Mart'ı bekledin? Her zamanki "iyi polis" elbisesini giyip ortamı bir süreliğine yumuşatmak için mi? Ama söylüyorum. Lütfen not edin bir kenara! Başbakan bile dönse yolundan... Ki asla inanmıyorum böyle bir şey olacağına.
Asla! Ben dönmeyeceğim! Ben aylardır yaptığınız kahpeliklerin, alçaklıkların, hainliklerin bedelini hukuk önünde ödemeniz için sizlerden çatır çatır hesap sormaya devam edeceğim!
O nedenle boşuna kıvırma Hüseyin Gülerce! "Yok biz cemaatiz. Yok biz hizmet erleriyiz" falan diyerek terane okuma! Kaçarınız yok artık! Sen de, senin mensubu olduğun o suç örgütü de hem bu dünyada, hem de öteki dünyada er geç hesap verecek!

SEVİLAY YÜKSELİR YAZILARI