BIST 9.149
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  MEDYA

Gülerce: Adım gibi eminim talimatı Gülen verdi

Star Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce Fethullah Gülen'in son dönemlerde gösterdiği çelişkili tavırları eleştirdi.

Abone ol

Eskiden kendisinden 'cemaatin medya sözcüsü' diye söz edilen Star Gazetesi yazarlarından Hüseyin Gülerce bugünkü köşesinde Fethullah Gülen'i eleştiri bombardımanına tuttu.

'Gülen, acılardan da etkilenmiyor' başlığıyla kaleme aldığı yazısında Fethullah Gülen'in sohbetlerinde bir taraftan “affedici olun, bağrınızı açın, intikam almayı düşünmeyin” derken, diğer bir sohbetinde “onlar var ya onlar.. gübre olacaklar, yemin bile ederim” diye hakaretler yağdırarak çelişkili ifadeler kullandığına dikkat çekti.

''Fethullah Gülen, içine düşülen bu badireyi önleyebilirdi? Kendisine sorgusuz sualsiz bağlanan insanlara çağrılar yapabilirdi. Yapmadı. Ülkemizin Cumhurbaşkanına karşı, Başbakanlığı döneminden itibaren çok ağır hakaretler etti, beddualar savurdu'' diyen Gülerce, Gülen'i son dönemde yaşanan acı ve üzüntülerden etkilenmemekle suçladı.

O TALİMAT GÜLEN'DEN GELDİ

Cemaat medyasının seçim ve koalisyon için yaptıkları yayınları da eleştiren Gülerce, cemaat medyasının CHP ve HDP koalisyonu isteğini, yayınlarını da hep bu yönde yaptıklarını ve bu yayın talimatının Gülen'den alındığını söyledi.

İşte Gülerce'nin yazısının o kısmı:

HÜZÜNLERİ NASIL İZAH EDECEĞİZ

Kimileri “Paralel Yapı”, “Legal görünümlü illegal yapı” meselesine, yargıya intikal eden onca ciddi iddialara rağmen hala bir hükümet-cemaat meselesi olarak bakıyor. O zaman bu bayramda bazı hanelerde tahmin bile edilmeyen, edilemeyen burukluklar, küskünlükler yaşanmasını nasıl izah edeceğiz? Bazısı eşler arasında, bazısı kardeşler arasında, bazısı babalar ile oğullar ardasında, yeğenler, gelinler, eltiler, damatlar, dünürler, bacanaklar arasındaki vicdani sızıları, yüreklere kadar işleyen hüzünleri nasıl izah edeceğiz?

GÜLEN BU OLAYLARI ÖNLEYEBİLİRDİ

Fethullah Gülen, içine düşülen bu badireyi önleyebilirdi? Kendisine sorgusuz sualsiz bağlanan insanlara çağrılar yapabilirdi. Yapmadı. Ülkemizin Cumhurbaşkanına karşı, Başbakanlığı döneminden itibaren çok ağır hakaretler etti, beddualar savurdu. Güven vermeyen, birbirini nakzeden açıklamalar yaptı.

huseyin-gulerce-emniyette.jpg

ZORLANDIĞINDA SULH ÇAĞRILARI YAPTI

Kendisine bağlı medya üzerinden 7 Şubat 2012’deki MİT krizinde savcılara destek verdiği, Gezi olaylarına arka çıktığı, Erdoğan’a yapılan hakaretlere yol verdiği halde, zorlandığında da sulh çağrıları yaptı.

TARAFTARLARINA DUR DEMEDİ

2013’ün Aralık ayındaki sohbetinde, “Kimsenin kendi devletiyle ve başındaki iktidarıyla savaşma gibi bir niyeti yoktur. Bunu öyle göstermek isteyenler (zannediyorum) ortada söz getirip götüren fitneciler, fesatçılardır” dedi. Bütün partilere yakın olmayı bir ilke olarak defalarca tekrarladığı halde, yerel seçimlerde CHP’yi, 7 Haziran genel seçimlerinde HDP’yi destekleyen taraftarlarına dur demedi.

KOALİSYON YAYINLARININ TALİMATINI O VERMİŞTİR

Hele seçimden sonra Zaman gazetesinin ve Samanyolu televizyonlarının ısrarla bir CHP-HDP hükümeti kurulması için çırpınmalarına hiç sesini çıkarmadı. (Ben yapıyı bildiğim için ses çıkarmayı bırakın, medya yöneticilerine bu konuda talimat verdiğine adım gibi eminim.)

GÜLEN ÇELİŞKİLİ KONUŞUYOR

Son zamanlarda tezatları sıklaşmaya başladı. Bir önceki sohbetinde “affedici olun, bağrınızı açın, intikam almayı düşünmeyin” derken, son sohbetinde “onlar var ya onlar.. gübre olacaklar, yemin bile ederim” diye hakaretler yağdırdı.

GÜLEN ACILARDAN HİÇ ETKİLENMİYOR

Bu gidişle insanımızı daha çok üzecek, daha çok kıracak. Acılardan, üzüntülerden hiç etkilenmiyor. Yazık, çok yazık...