BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
HABER /  GÜNCEL

Gülen'siz Cemaate operasyon yapılacak! Bomba!

Hükümet ile Cemaat arasındaki savaşta yapılan son operasyon, Erdoğan'ı tasfiye planı olarak yorumlandı. Hükümette karşı operasyona hazırlanıyor.

Abone ol

İNTERNET HABER - Hükümete yakın kalemler dershane savaşı başladığında Cemaatin, Erdoğan'ı tasfiye için düğmeye bastığını öne sürmüşlerdi.

İddialara göre bütün mesele Cumhurbaşkanlığı seçimleri. Cemaatin niyeti de Erdoğan'sız bir AK Parti dizayn etmek.

Adına 'Büyük rüşvet' denilen son operasyonda işte bu planın son aşaması olarak görülüyor. Hükümete yakın kalem Yeni Şafak Yazarı Abdülkadir Selvi, daha önce dile getirdiği bomba iddialarına yenilerini ekliyor. Yapılan operasyonun karşılıksız kalmayacağını ilan ediyor.

GÜLEN'SİZ OPERASYON

Emniyet ve yargıdaki amirlerin devre dışı bırakıldığı operasyonun 'Cemaat cuntasının' operasyonu olduğunu savunan Selvi, "Cemaatin ikiye ayrıldığını' iddia etti.

Selvi'nin iddiasına göre Cemaat içindeki cuntaya karşı hükümet harekete geçecek. "AK Parti hizmetle, örgütü ayırıyor. Hizmete hürmet, örgüte operasyon..." diyen Selvi, Gülen'siz bir karşı operasyonun yolda olduğunu haber veriyor.

ERDOĞAN'A OPERASYON YAPILIYOR

Selvi'nin iddiasına göre 1989 yılında Turgut Özal'a karşı düzenlenen senaryo şimdi Erdoğan için uygulanıyor. Özal, 1989 yerel seçimlerine, belediyelerde yolsuzluklara bulaşmış bir ANAP imajıyla girmiş ve yüzde 32'den, 21.75'e çakılmıştı.

Selvi yapılan bu operasyonu 1989 operasyonu ile eş tutuyor ve şu bomba iddialarda bulunuyor;

Gülen hareketi destekli bu operasyonların tek hedefi var. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Erdoğan'sız AK Parti...

Dershaneler olarak başlayan giderek çirkinleşen operasyonun arkasındaki fotoğraf netleşiyor.

İstanbul operasyonuyla birlikte Gülen hareketi ikiye ayrılmaya başlandı:

1-Hizmet

2-Örgüt

Gülen hareketine bakış açısında dün bir dönüm noktası oldu ve iktidar, savunmadan mücadeleye geçti.

BU MESAJLAR SİNYALİ

Başbakan ilk kez,'Devlet içindeki devlet olan bu örgütlenmeyi kesinlikle meydana çıkaracağız' dedi. Yetinmedi.' Babamızın oğlu olsa dinlemeyiz' diye ekleme gereği duydu.

Hocafendiye, 'Türkiye'ye dön' diyen Erdoğan bugün devlet içindeki örgütlenme ile mücadele etmekten söz ediyorsa, cemaatin şapkayı önüne koyup düşünmesi gerekiyor.

Bülent Arınç'ın, 'Devlet içinde kümelenmiş bir örgüt söz konusuysa bunu bulup ortaya çıkarmak boynumuzun borcudur' sözleri bir kırılma noktasını işaret ediyor.

HİZMETE HÜRMET, ÖRGÜTE OPERASYON

Bu ne demek? Son operasyonlar, adı Gülen hareketi olan ama devlet içinde bir cunta gibi hareket eden bir yapılanmanın varlığını net bir şekilde ortaya koydu.

Birim amirlerini devre dışı bırakan, kendi bakanına, Başbakanına karşı operasyon yapan bir cunta.

AK Parti hizmetle, örgütü ayırıyor. Hizmete hürmet, örgüte operasyon...

BAKANLAR SÖZLÜ İSTİFALARINI VERDİLER

Bu arada Ankara kulislerinde cevabı en çok aranan soru, çocukları gözaltına alınan Bakanların durumuydu? Bu bakanların Başbakan'a sözlü olarak istifalarını sunduğu söyleniyor.

Belediye Başkanlığına aday olan bakanlar nedeniyle kabine değişikliği yapılacak. Bütçenin bitmesi bekleniyor. Cuma günü bütçe bitiyor. Cuma gününden sonra kabine değişiyor.

Kulislerdeki beklendi kabine değişikliğinin 9-12 arasında olacağı yönünde. Ama sadece 7 bakan değişecek diyenler de var.