BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.426,68
HABER /  GÜNCEL

Gülen'in vaazı sonrası 6 operasyon

Yeni Akit gazetesi, Taşhiyecileri hedef gösterdiği iddia edilen Gülen'in o sohbetinden sonra yaşananları derledi.

Abone ol

Yeni Akit gazetesinden Gülen cemaatini kızdıracak bir haberle okurların karşısına çıktı. "Paralel'den şeytani plan" başlıklı sürmanşete taşınan haberde, Gülen'in 6 Nisan 2009 tarihli sohbeti sonrası İslami gruplara operasyon yapıldığı yazıldı. Gazete, emniyetin hangi gruplara hangi tarihte operasyon yaptığının kronolojisini verdi.

6 NİSAN 2009: Fethullah Gülen: "Türkiye'de de Hizbulvahşetten sonra El-Kaide'yi icat ettiler. Yarın daha başka şeyler de icat edebilirler. Mesela Tahşiye diye bir şey icat edebilirler. Onları güçlendirirlerse ellerine silahlar da verebilirler. Adlarına da Tahşiyeciler derler. Sonra da Kalaşinkoflar verirler ellerine, iki yerde bir şey yapınca bunlar. Demek ki imkân bulunca bunlar da silahlanabiliyor. İnsanlara terörist damgasını vuracaklar orada."

27 NİSAN 2009: Vasat, Hizbullah, El Kaide ve Anadolu Federe İslam Devleti/İslami Cemaat ve Cemiyetler Birliği gruplarına yönelik 14 ilde çok sayıda adrese operasyon düzenlendi. Vasat Grubu’na yönelik operasyonda gözaltına alınan 16 kişiden 12’si tutuklandı.

4 MAYIS 2009: Fetullah Gülen’in konuşmasından 28 gün sonra Tahşiye Grubu hakkında soruşturma başlatıldı.

12 HAZİRAN 2009: Taraf Gazetesi; “AK Parti ve Fetullah Gülen’i bitirme planı” olarak nitelendirilen, Emekli Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek’in imzasının bulunduğu iddia edilen “İrtica ile Mücadele Eylem Planı”nı yayınladı.

Planda; Fetullah Gülen’in silahlı terör örgütü kapsamına alınacağı iddia edildi. Planın 4. maddesinde; “Askeri suç kapsamında yapılacak ışık evleri baskınlarında, silahlı terör örgütü oluşturmak doğrultusunda; silah, mühimmat, plan vb.. materyal bulunması sağlanarak, FG Grubu “Silahlı Terör Örgütü” Fethullahçı Silahlı Terör Örgütü (FSTÖ) kapsamına aldırılacak ve soruşturmaları askeri yargı kapsamında yürütülecektir” denildi.

24 TEMMUZ 2009: Hizb-ut Tahrir Grubu’na 23 ilde operasyon yapıldı. Ankara merkezli olarak 20 ilde düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan 182 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin birinin evine silah, aydınlatma fişeği konuldu.

30 ARALIK 2009: Bahçelievler’deki Tahşiye Grubuna ait evde yapılan aramalarda bomba çıktığı iddia edildi. Şüphelilerin evine konulan bombalardan polisin parmak izi çıktı.

22 OCAK 2010: Paralel devlet yapılanması; Tahşiye Grubu olarak başlattığı soruşturmayı El-Kaide olarak değerlendirdi ve İstanbul, Ankara ve Bursa başta olmak üzere Kırıkkale, Samsun, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Malatya ve Adana’da 122 kişi gözaltına alındı.