BIST 8.924
DOLAR 32,31
EURO 35,10
ALTIN 2.279,44
HABER /  GÜNCEL

Gülen'in sağ kolu o soruya cevap verdi

Fethullah Gülen'e en yakın isimlerden biri olan Zaman yazarı Hüseyin Gülerce'ye merak edilen o soru soruldu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Gülen Başbakan'ın daveti sonrası Türkiye'ye dönecek mi? Kamuoyun kuşkusuz bu sorunun cevabını arıyor.

Gülen'in sağ kolu olarak nitelenen Hüseyin Gülerce, bu soruya "Bu davet dönme arzusunu hızlandırabilir" diye cevap verdi.

Telekom Arena'da dün akşam "vatan hasreti yaşayanları aramızda görmek istiyoruz" diyen Erdoğan'ın sözleri gündeme oturdu. Skytürk360 televizyonuna bugün telefonla katılan Gülerce, Gülen'in dönüp dönmeme tartışmasıyla ilgili şunları söyledi:

KARARIN HIZLANDIRACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

"Ben çağrı sonrası temas kurmadım. Ancak öteden beri 12 yıl ABD'de olduğu düşünülürse Türkiye'ye dönme arzusu var. Fakat her defesında şunu da söyledi. "Ben yoğun gündem içinde böyle bir şeye sebep olmak istemiyorum" gibi mülahazaları oldu. Dün akşam Sayın Başbakan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak davet etti. Bu davet dönme arzusunu hızlandırabilir. Davetin içten yapılması yürekten davet olması, Arena'da insanların bu daveti ayakta dakikalarca alkışmaları gösteriyor ki Gülen'i sevenlerin de bir an önce gelmesinin gösterilmesiydi. Ama bu kararı şühpesiz Gülen'in kendisi verecektir. Kararını hızlandıracağını düşünüyorum."

FİTNE ÇALIŞMASINI BİTİRMİŞ OLDU

İktidar ile cemaatin kavgalı olduğu yönündeki iddialara da tepki gösteren Gülerce, fitne çalışmasının son bulduğunu şu sözlerle açıkladı:

"7 Şubat olayından beri hakikaten bazı çevreler iktidar cemaat kavgasını mayalamaya çalıştılar. Dünk akşamki konuşmasıyla fitne çalışmasını bitirmiş oldu. Hizmetteki arkadaşlarımızın sevinci çok büyük. Yüreklerine su serpilmiş oldu. Suni tartışma da çatışma arzusu da bitirilmiş oldu."

GARİPLİĞE TAHAMMÜL EDEMEYİZ

Başbakan Erdoğan Türk Telekom Arena'da düzenlenen 10. Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış töreninde Gülen'e böyle seslenmişti:

Dünyanın değişik 135 ülkesinden buraya gelmek, gurbet, hasrettir. Hasretin bedeli çok ağırdır, faturası çok ağırdır. Biz gurbette olup şu vatan topraklarının hasreti içinde olanları aramızda görmek istiyoruz. Gurbet aynı zamanda garipliktir. Zaten oradan anlamını yükleniyor. Onunu için de biz garipliğe tahammül edemeyiz. Diyoruz ki bu sıla hasreti artık bitmelidir, bitsin istiyoruz