BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,75
HABER /  GÜNCEL

Gülen'in istihbarat raporu internete sızdı!

Emniyet'in hazırladığı "Paralel Yapı" raporu, internete sızdı.

Abone ol

Fethullah Gülen için hazırlandığı iddia edilen istihbarat raporu internete sızdı. Sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde yer alan raporda, örgüt olarak nitelendilen yapılanmaya ilişkin çeşitli iddialar yer alıyor. Raporda cemaatin yapılanması için 7 basamaklı pramitle anlatılıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı istihbarat raporunda Fethullah Gülen'a ilişkin detaylı bilgiler alıyor. "Haziran 2014" tarihli raporda ayrıca cemaat yapılanmasına ilişkin "örgüt" tanımlaması yer alıyor. 

"GEREKÇE HAZIRLANIYOR"

Raporun internete sızmasıyla birlikte yeni bir tartışma daha başladı. Cemaate yakın sosyal medya hesapları üzerinden, "uydurma iddialarla" hazırlandığı iddia edilen raporun, cemaate yönelik operasyona zemin hazırladığı belirtildi. Bu arada raporda, 30 Mart yerel seçimler öncesi kamuoyunda tartışmalara neden olan ses kayıtlarının bir bölümüne ilişkin doğrudan cemaat suçlanıyor.

"GÜLEN'İN ÖRGÜTLENME YAPISI"

Raporda ayrıca cemaatin örgütlenme biçimi 7 katlı bir pramitle anlatılıyor. Gülen, 7 katlı pramitin en üst sırasında yer alırken en alt bölümünde ise cemaate maddi finansman sağlayan, gazete aboneleri ve gönül verenlerden oluşan "halk tabanı" yer alıyor.

Tabandan tavana kadar çeşitli özelliklerin yer aldığı pramitte, katmanların bir bölümünün doğrudan Fethullah Gülen tarafından atandığı, isimlerin gizli tutulduğu ve bazı katmanların ise birbirlerini bile tanımadıkları iddia ediliyor.