BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,46

Gülen'in gönderdiği mektubun ikinci adresi Tayyip Erdoğan'dır!

Mustafa Yeşil ve arkadaşları kusura bakmasın ama, yapılan açıklama daha çok rahatsız etti! Zira, Hocaefendi'nin Erdoğan'ı muhatap almadığı anlamını taşıyan bir metindi kamuoyuyla paylaşılan.

Fethullah Gülen Hocaefendi, Abdullah Gül'e saygı ifadeleriyle yazdığı mektubun, Başbakan Erdoğan'la da paylaşılmasını bizzat kendisi istemiş:

- (...) Zât-ı âlilerinizin ve sayın Başbakan'ın ortak tensiplerini, tensibimiz sayacağımızı da belirtmek isterim.  Bahse konu hususların sayın Başbakan'la da paylaşılmasını arzu ederim.

Pazarlık yok!

"Barış" çağrısı yapılıyor mektupta!

Gülen şikayetlerini, rahatsızlıklarını bir bir sıraladıktan sonra, Gül'ün bu konuda adım atmasını istiyor. Seçimlerle ilgili teminat veriyor; "dün neredeysek yaklaşan seçim sürecinde de aynı yerde ve çizgide duruyoruz" diyor.

Diyalog kapısını kapatmıyor, "(...) diyaloga her zaman hazır bulunduğumuzu" diyerek devam ediyor.

*

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı
'nın adres tespiti doğru değil. Fethullah Gülen Hocaefendi, mektubu doğrudan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderiyor doğru. Mektubun içindeki mesajların adresi ise Tayyip Erdoğan'dan başkası değil!

Abdullah Gül'ün yaklaşan seçim sürecinde herhangi bir dahli olamayacağına göre, asıl muhatabın kim olduğu açık değil mi? Üstelik mektupta yazılanların Başbakan Erdoğan'la paylaşılmasını isteyen de Hocefendi'nin kendisi. 

O halde niye?

Başbakan Erdoğan mektup meselesini gündeme getirdi diye kıyamet niye koptu?

O mektubun kamuoyuyla paylaşılması mıydı rahatsız eden?

Mustafa Yeşil ve arkadaşları kusura bakmasın ama, yapılan açıklama daha çok rahatsız etti! Zira, Hocaefendi'nin Erdoğan'ı muhatap almadığı anlamını taşıyan bir metindi kamuoyuyla paylaşılan. 

Öyle bir algı oluştu!

Başbakan, "Fethullah Gülen bana mektup gönderdi" demediği halde!


*


Hocaefendi, çirkinliklerin önüne geçmek istiyor. Yapılan "kara propaganda"nın son bulmasını arzu ediyor. "Dost" ve "arkadaşlar"ının da, sükutu tercih edeceklerine inanıyor.

"Fakir'in de bu meselenin önünü kesmek için elinden geleni yapacağını bilmenizi isterim" demesi bir pazarlık değil. 

Fethullah Gülen Hocaefendi sağduyu çağrısı yapıyor...

Kime?

Erdoğan'a!

"Aziz dost, kıymetli insan" dediği Abdullah Gül aracılığı ile... 

Ayrıca...

Mektubun kime yazıldığı önemli değil!

Önemli olan, uzatılan elin tutulup tutulmayacağıdır!

O el havada kaldıysa eğer, hakkınız var!