BIST 9.731
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.423,28
HABER /  GÜNCEL

Gülen'in eski avukatı bombayı patlattı 'büyük abi' bakın kim!

Fetullah Gülen'in 19 yıl avukatlığını yapan Orhan Erdemli, mahkemeye gönderdiği dilekçede Hüsamettin Cindoruk'un FETÖ'nün avukat yapılanmasının akıl hocası olduğunu söyledi.

Abone ol

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in 1994 yılından 17 Aralık 2013’e kadar avukatlığını yapan Orhan Erdemli 23. Ağır ceza Mahkemesi’ne dilekçe gönderdi.

FETÖ avukat yapılanması davasında tutuksuz olarak yargılanan Avukat Orhan Erdemli, gönderdiği yazılı savunmasında mahrem yapılanmasının siyasi bağlantılarıyla ilgili bilgiler verdi.

CİNDORUK-KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİ

Yeni Şafak gazetesi "Büyük abi Cindoruk" manşetiyle Erdemli'nin açıklamalarını okurlarına duyurdu. Cihat Arpacık imzasıyla verilen haberde, Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş başlatmasından dört gün önce Cindoruk ile görüşmesine dikkat çekildi ve CHP liderine Cindoruk'un akıl hocalığı yaptığı yazıldı.

ORADA TEHDİT ETTİLER

Bu yapının üyesi olmadığı ve avukatlar yapılanmasına boyun eğmediği için Şerif Ali Tekalan, Mustafa Yeşil, Ali Bayram, Ahmet Kara, Süleyman Uysal, Harun Tokak gibi üst düzey FETÖ’cülerin baskısına maruz kaldığını anlatan Erdemli, bu ekibin kendisini yıldırmak için 28 Şubat’ın aktörlerinden Hüsamettin Cindoruk’un ofisine çağırdıklarını ve tehdit ettiklerini anlattı.

“ORTALIĞI AYAĞA KALDIRIN” DEDİLER

Dava sürecinde bu isimlerin çağırdığı toplantılardan birinde öfkeli bir şekilde, “Duruşmalarda pasif davranıyorsunuz, televizyonlara çıkıp propaganda yapmıyorsunuz, savcıya ve hakimlere yüklenmiyorsunuz. Mahkemenin altını üstüne getireceksiniz. Televizyonlara çıkarak ortalığı ayağa kaldıracaksınız, avukatlık böyle yapılır” diyerek kendilerini suçladıklarını anlatan Erdemli dilekçesinde şu bilgileri verdi:

İSTANBUL İMAMI GÖNDERDİ

“Bu tür olaylardan duyduğumuz sıkıntıyı, bize işi veren kişi olması nedeniyle Ali Çelik’e anlatarak bu baskıyı kabul edemeyeceğimizi ve Gülen’in avukatlığından istifa etmek istediğimizi söyledik. Bunun üzerine bir gün (İstanbul İmamı) Ahmet Kara telefonla aradı Sayın Hüsamettin Cindoruk’un adresini verdi, orada birlikte kendisiyle görüşelim dava ile ilgili tavsiyeleri olacak dedi. Gitmesem başıma bela olacaklardı. Beyoğlu’nda Mısır Apartmanı’ndaki Hüsamettin Cindoruk’un ofisine gittim. Oradaki konuşmalardan bu grubun akıl hocasının Hüsamettin Cindoruk olduğunu anladım.”

Kadir Gecesi mesajları resimli 2017 kısa ve öz sözleri

Kadir Gecesi okunacak dualar en kıymetli duası bu