BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.510,75
HABER /  GÜNCEL

Gülen'in Erdoğan'a bu sözleri çok konuşulacak!

Fethullah Gülen gazetecilerle yaptığı görüşmesinde Erdoğan'ı bu sözlerle eleştirmiş.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Günlerdir medyada konuşulan Fethullah Gülen'i bir grup gazetecinin ziyaret ettiği haberlerine ilişkin detaylar ortaya çıktı. Pensilvanya'da ikamet eden Gülen'i kimlerin ziyaret ettiği ortaya çıktı. Gülen'in o ziyarette gazetecilere Erdoğan için "Güç zehirlenmesi yaşıyor" dediği iddia edildi.

Gerçekgündem haber sitesindeki köşesinde yazan Barış Yarkadaş, cemaat ve AK Parti hükümeti arasında gerillimin olduğunu belirterek Gülen'in gazetecilerle konuşmasında çarpıcı sözler söylediğini iddia etmişti.

ERDOĞAN GÜÇ ZEHİRLENMESİ YAŞIYOR

Yarkadaş yazısında Gülen'in dokuz gazeteciyi yanına davet ederek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında açıklamalarda bulunduğunu iddia etti. Gülen'in yanına giden gazetecilerin Mehmet Altan, Amberin Zaman, Mahmut Övür ve Ekrem Dumanlı'nın olduğunu belirtti. Yarkadaş'ın iddiasına göre gazeteciler Gülen'e Türkiye ile ilgili sorular yöneltmiş hatta bir gazetecinin "Erdoğan'ın çıkışlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?"sorusuna Gülen "Güç zehirlenmesi yaşıyor'' cevabını vermiş.

İşte Barış Yarkadaş'ın o yazısı...

Bu sözlerin kamuoyuna yansıyacak olmasından rahatsızlık duyan Zaman Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, "Hocamın bu sözleri off the record olarak kalmalıdır'' diyor. Sabah Yazarı Mahmut Övür bunun üzerine, "Tabii ki; biz burada aile içi sohbetteyiz zaten'' yanıtını veriyor. Böylece, Gülen'in Erdoğan'a ilişkin gerçek düşüncesi kamuoyundan saklanıyor.

Gülen Hareketi'nin Balkanlara ilişkin yapacağı atılımın anlatılması için ABD'ye davet edilen gazetecilerin yaklaşık iki saat süren sohbetinden dışarıya yansıyan bu cümle, AKP ile "Hizmet'' arasındaki gerilimin bitmediğini gösteriyor. ''Hizmet''in sağlam bir alternatif bulduğu taktirde, AKP ile bağlarını koparacağı da biliniyor.

İşte böyle bir ortamda; yani AKP'nin en önemli ittifaklarından biri olan Gülen Hareketi'nin dahi iktidar partisine alternatif aradığı bir dönemde, aslında muhalefet partilerinin şansı da artıyor. CHP, doğru bir strateji ve politikayla yerel seçime hazırlandığı taktirde, AKP için sonun başlangıcı yakın görünüyor.


İNTERNETHABER'İN GÜNDEM HABERLERİ KATEGORİSİ DOPDOLU. GÜNDEME DAİR TÜM HABERLERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN