BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.307,23
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Gülen'in dönüşü de muhteşem oldu

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, uzun süren sessizliğini beddua ile bozan Fethullah Gülen'e yüklendi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı İşler, "Fethullah Gülen'in dönüşü de muhteşem oldu yine beddua ile dönmüş oldu, beddua ile sahneyi kapatmıştı, perdeyi indirmişti" dedi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Fethullah Gülen'in dönüşü de muhteşem oldu yine beddua ile dönmüş oldu, beddua ile sahneyi kapatmıştı, perdeyi indirmişti. Birkaç ay sonra da dönüşü yine beddua ile oldu" dedi.

İşler, Çamlıdere Belediye Başkanlığını ziyaretinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen operasyonla ilgili sorusuna İşler, bunun bir yargı süreci olduğunu söyledi.

İşler, şu an gözaltılar olduğunu ve yargılamaların da olacağını belirterek, "Belki tutuklama talepleri olacak. Bekleyip, neticeyi göreceğiz ama bu konu yasadışı dinlemelerle ilgili bir sorgulama dolayısıyla Türkiye'de TİB'in yapmış olduğu açıklamalarda da onu gördük, yüzbinlerce insanın yasadışı yollarla dinlendiğini artık Türkiye'de 77 milyon herkesin malumu olan bir şey" ifadesini kullandı.

Bu doğrultuda yapılan araştırma, inceleme ve soruşturma neticesinde bu tür operasyonların gerçekleştirildiğine dikkati çeken İşler, "Yargı bağımsızdır, neticede mahkemeler kararlarını vereceklerdir, bekleyip neticeyi göreceğiz. Biz ümit ederiz ki, kimse mağdur edilmesin, suçlu ile suçsuz birbirinden ayrılsın, haklı ile haksız birbirinden ayrılsın, mağduriyetler yaratılmasın diye temenni ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Beddua her fırsatta kullanılacak bir silah değil"

Pensilvanya'nın; CHP ve MHP'nin ortak çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek verdiğini açıkladığı hatırlatılan İşler, şunları söyledi:

"Fethullah Gülen'in dönüşü de muhteşem oldu yine beddua ile dönmüş oldu, beddua ile sahneyi kapatmıştı, perdeyi indirmişti. Birkaç ay sonra da dönüşü yine beddua ile oldu. Doğrusu bedduada kullandığı ifadelere baktığımız zaman suçlu insanlara beddua edebilirsiniz. Ama onların evlerine, ailelerine, yedi sülalesine kadar olayı götürmesi çok manidar. Ben milletimizin takdirine bırakıyorum. Bir insan birisini sevmeyebilir, birisinden hoşlanmayabilir, ona bedduada bulunabilir ama onun yedi sülalesinden ne istiyorsun? Bizim kültürümüzde, inancımızda böyle bir şey yok. Çok ağır ifadeler kullanıyor ve doğru ifadeler olmadığını düşünüyorum. Kuran ve sünnet açısından olaya baktığımız zaman Hz. Peygamber'in sünnetine baktığımız zaman böyle bir şeyin olmadığını görüyoruz. Beddua, öyle her fırsatta kullanılacak bir silah değildir. Hz. Peygamber'in hayatına baktığınız zaman bunu sadece bir savaşta ikindi namazını kılmaya fırsat vermeyen kafirlere, müşriklere karşı kullandığını görüyoruz. Fethullah Gülen, Hz. Peygamber'in yapmış olduğunun tam tersini yapıyor ve insanların yedi sülalesine beddua ediyor."

"'MHP Genel Başkanı çatı adayın adını öğrenemedi"

İşler, çatı adayı konusuna da değinerek, bunun bir proje, dayatma olduğunu daha önce de söylediklerini hatırlattı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çatı adayının adını öğrenemediğini vurgulayan İşler, "Ekmel ismini telaffuz edemiyor, 'Ekmaleddin' diyor. Onu da karıştırıyor sonra Emsaleddin'e geçiyor. 10 Ağustos geldi hala adayın ismini öğrenemedi" dedi.

İşler, çatı adayının arkasında Pensilvanya'nın olduğunu daha öncede net bir şekilde ifade ettiklerine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi Fethullah Gülen'in yapmış olduğu o sohbetten çıkan sonuçta gayet net bir şekilde bu projenin arkasında onların olduğunu gösteriyor. Bunu yaparken de kullanmış olduğu ifadeleri aktarmak istiyorum. Diyor ki; 'Her halimizde, her davranışımızda "imanı ekmel", "ihsanı ekmel", "ihlası ekmel", "rızayı ekmel", "yakıni ekmel" demeli'. Dikkat ederseniz buradan mesajları veriyor. Bunları yaparken siyasetin ya da dinin, dinin kutsallarının siyasete alet edilmiş olduğunu bu kadar net bir şekilde ilk defa görüyoruz. Türkçe'de hiç kullanmadığımız şekilde ifadelerle çatı adayın ismine göndermelerde bulunuyor, 'imanı ekmel' diyor. Türkçemizde, bu yaşa geldim hiç 'imanı ekmel' diye bir ifade kullanmadım. Anadolu'da herkes 'imanı kamil' ya da 'kamili iman' denir. Bu açıklamaları ben yadırgıyorum ve milletimizin takdirine bırakıyorum. Yapılan açıklama neticesinde de çok net bir şekilde çatı adayı projesinin arkasında Pensilvanya'nın olduğu artık ortaya çıkmıştır, kimse bunu inkar edemez. Ama bu çatı aday meselesinin de beş, altı günlük bir ömrü kaldı. 10 Ağustos geliyor, 10 Ağustos'ta bu çatının, birilerinin üzerine çökeceğini hep birlikte göreceğiz. Çatı çöktüğü zaman da çatının altında kalanların ödeyecekleri de bir bedel elbette olacak çünkü şu an bu işte rahatsız olanlar kenara çekildiler, sonucu bekliyorlar. Sonuç açıklandıktan sonra da bunun hesabı elbette görülecek ve siyaseten de birtakım insanlar bu çatı meselesinden zarar göreceklerini hep birlikte bizler de yakınen takip edeceğiz."

"İsrail, bunun hesabını vermeli"

İsrail ile Gazze arasındaki ateşkes konusuyla ilgili, 72 saatlik bir ateşkesten söz edildiğini aktaran İşler, bu sefer kalıcı olması temennisinde bulundu.

İşler, geriye bakıldığında 2 bine yakın insanın saldırılarda öldürüldüğünü, bunların arasında bebeklerin, çocukların, masum sivillerin, kadın ve yaşlıların olduğunu belirterek, hesabının sorulması gerektiğine işaret etti.

Gazze'deki basına yansıyan görüntülere bakıldığında İkinci Dünya savaşından sonraki görüntüleri andırdığını belirten İşler, 20 günde İsrail'in Gazze'yi harabe haline getirdiğini söyledi.

İşler, "İsrail, bunun hesabını vermeli uluslararası kamuoyu bu hesabı sormak zorunda aksi takdirde bu coğrafyaya barış hiçbir zaman gelmeyecek" dedi.

"İletilen rakam 170 bin 516 kişi gümrük kapılarında oy kullandı"

Yurt dışında kullanılan oy sayısında bugün itibarıyla bir değişiklik olup olmadığının sorulması üzerine İşler, yurt dışında sandıkların 3 Ağustos itibarıyla kapandığını ama gümrük kapılarında oy kullanımının 10 Ağustos'a kadar devam edeceğini dile getirdi.

İşler, dün sabah saatlerinde 152 bin vatandaşın gümrük kapılarında oy kullandığını açıkladığını hatırlatarak, "Üzerinden 24 saat gibi kısa bir zaman geçtikten sonra aşağı yukarı 18 bin civarında bir artış söz konusu. Sabah 10.20 itibarıyla bana iletilen rakam 170 bin 516 vatandaşımız gümrük kapılarında oy kullandı" dedi.

Seçime kadar beş, altı gün olduğunu anımsatan İşler, bu sürede sayının 250 binleri geçeceğini tahmin ettiğini, yurt dışındaki oylarla toplandığı zaman 500 bine yakın rakamı yakalayacağını düşündüğünü ifade etti.

İşler, sandıklar kurulmadan önce tatil için Türkiye'ye gelen vatandaşların olduğunu belirterek, "Onlar istedikleri takdirde, giriş çıkış yapmadan gidip bulundukları yerlerde Gümrüklü havalimanı varsa orada, yoksa en yakın gümrüklü havalimanı ya da gümrük kapısında oylarını kullanabilirler. Bu ilk uygulamada birtakım aksaklıklar olduğunu düşünüyoruz. İnşallah buradan dersler çıkarılacak ve 2015 seçimlerinde de katılımın çok fazla olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Çamlıdere Belediye Başkanı Caner Can da makamında İşler'e, belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. İşler, daha sonra sergilenecek olan bölgede yaşamış, dondurulmuş yaban hayvanlarını belediye binasında inceledi.

İşler, ziyaretinin ardından AK Parti Çamlıdere İlçe Başkanlığını ve esnafı ziyaret etti.