BIST 8.825
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.238,96
HABER /  GÜNCEL

Gülen'in boşanma fetvası! 300 asker önce eşinden boşandı sonra...

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yeni haberler gelmeye devam ediyor. 300 askerin Fethullah Gülen’in “boşanma fetvası”na uyarak 2 ay önce eşinden boşandığı anlaşıldı.

Abone ol

Firari askerlerden Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda tabur komutanı olan Binbaşı Şükrü Seymen’in de Fethullah Gülen’in “boşanma fetvası”na uyarak 2 ay önce eşinden boşandığı anlaşıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimine katılan 18 askerden 7’si yakalanırken, firarda olan 11 asker ise 12 gündür aranıyor.

Habertürk Gazetesi'nden Mustafa Şekeroğlu ve Kadir Tamer'in haberine göre, firari askerlerden Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda tabur komutanı olan Binbaşı Şükrü Seymen’in de Fethullah Gülen’in “boşanma fetvası”na uyarak 2 ay önce eşinden boşandığı anlaşıldı.


300 DARBECİ ASKER BOŞANMIŞ

Seymen’in, terör örgütüne ortaokuldan itibaren katıldığı öğrenildi. Bu arada, boşanma fetvasına uyarak yaklaşık 300 darbeci askerin bir süre önce eşinden boşandığı tespit edildi.

Gülen’in fetvası doğrultusunda FETÖ üyelerinin, darbenin başarısız olması halinde önlem amacıyla eşlerinden boşanarak mallarına el konulmasını önlemeye çalıştıkları belirtildi. Ankara’da gözaltına alınan itirafçı Başyaver Levent Türkkan’ın odasında yapılan aramalarda bu yönde çeşitli belgeler bulunmuştu. Belgelere göre, 4 subayın, darbenin başarısız olma ihtimali nedeniyle deşifre olmamaları için hâkim olarak görev yapan eşlerinden boşandıkları anlaşılmıştı.

 
Marmaris’teki suikast girişimiyle ilgili pazartesi günü yakalanan 7 darbeci askerden MAK timinde görevli Astsubay Gökhan Güçlü ile Astsubay İlyas Yaşar, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü’nde alınan ifadelerinin ardından hâkim karşısına çıkarılmak üzere Muğla Adliyesi’ne gönderildi.