BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.494,06
HABER /  GÜNCEL

Gülen'in avukatından PKK açıklaması

Gülerce-Öcalanın avukatlarının görüşmesine Gülen'in avukatı cevap verdi. Yapılan yazılı açıklamada "Gülen'in temsilcisi yok" denildi.

Abone ol

Hüseyin Gülerce'nin, Öcalan'ın avukatlarıyla yaptığı görüşmeye ilişkin haberler üzerine Fethullah Gülen'in avukatından açıklama geldi: "Gülen'in temsilcisi ya da sözcüsü bulunmamaktadır."

Zaman yazarı Hüseyin Gülerce'nin terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla gerçekleştirdiği görüşme ile başlayan tartışmalar konusunda Fethullah Gülen'in avukatı Orhan Erdemli, yazılı bir açıklama yaptı.

Tartışmalara neden olan görüşmeyi Hüseyin Gülerce'nin gazeteci kimliği ile yaptığını ve bir hareketin sözcüsü olmadığını kendisinin de bizzat köşesinden yazdığını hatırlatan Erdemli, şöyle devam etti: "Nitekim Gülen'in bir temsilcisi, sözcüsü bulunmadığı, tarafımızca da defalarca kamuoyuna duyurulmuştur.

Bu görüşme sonrası bazı yayınlarda 'terör örgütü PKK'nın lideri Öcalan, avukatları aracılığıyla Gülen cemaatine işbirliği teklif etti', 'PKK-cemaat yakınlaşması', 'Öcalan-Gülen ittifakı' gibi ifadelere yer verilmiştir.

 Bu tür haberlerin Sayın Gülen aleyhinde kamuoyu oluşturmaya yönelik maksatlı yayınlar olduğu aşikârdır."Bazı yayınlarda 'Apo'nun yaklaşımının değişken, taktiksel, stratejik olduğu' yönünde değerlendirmeler yapıldığını anlatan Avukat Erdemli, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

 "Bu gelişmeler nedeniyle bir kez daha vurgulamak istiyoruz: Sayın Gülen, bütün ömrü boyunca sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberlik, sulh ve adalet gibi değerlerin gönüllerde yer etmesi için çabalamıştır.
 Irk, dil, düşünce farklılıklarını bir zenginlik görerek ve herkesi kendi konumunda kabul ederek diyalog ve hoşgörüye davet etmiştir.Sayın Gülen, insanları yaşama değil yaşatma amacına, erdemli bireyler olmaya teşvik etmiştir.

 Onun düşüncelerinin ekseninde "insan" ve evrensel değerler çerçevesinde insanlığa hizmet yer almaktadır. Zira Sayın Gülen "yaratılan"ı, "Yaradan"dan dolayı sevmekte ve "insanların bir tarağın dişleri gibi eşit olduğu"na inanmaktadır. Yani müvekkilimin düşünce ve faaliyetleri, onun inanç dünyasından neşet etmektedir.

Bu inanç sistemi dönemsel, taktiksel değil; insanlığın dünya ve ukba saadeti adına ebediyet buudludur.Sayın Gülen, eserlerinde insanoğlunun kin, nefret, öfke, şiddet gibi boşluklarında bulunan tahrip duygularının, anarşi hislerinin, kargaşa anaforlarının İlahi ufuklu iyi bir terbiye ile zapturapt altına alınabileceğini; potansiyel insanlıktan hakiki insanlığa yükselebileceğini ifade etmektedir.

 Buna mukabil anarşi ve terör ise şiddetle, zulümle insanı ve insanlığı yok etmeyi hedeflemektedir. Dolayısıyla bütün hayatı boyunca şiddetin, kaba kuvvetin karşısında duran Sayın Gülen'i suçlayıcı bu tür yayınlar, ona karşı en büyük haksızlık teşkil etmektedir
."